2018-2019 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü çalan son ders zili ile tamamlandı. Tam üç ay sürecek olan yaz tatilinin gelmesini heyecanla bekleyen 11.690 öğrenci, Karasu’da karne sevinci yaşadı. Cuma günü saat 14:00’da Aziziye İlkokulu’nda ve 14:30’da Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne töreninde Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, şube müdürleri eşliğinde öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini takdim etti. İlk karne programı için Aziziye İlkokulu’na gelen Mercan ve Turhan, okul öğretmenleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Burada öğretmenlere hitaben kısa bir konuşma yapan Kaymakam Aziz Mercan, “Karasu Kaymakamlığı olarak idareci ve eğitimci arkadaşlarımıza elde edilen başarılar nedeniyle teşekkür ediyorum. Memleketimizin geleceği sizlerle şekillenecektir. Devletimizin ve kamu hizmetlerimizin en önemli alanı milli eğitim alanıdır. Çalışmalarınızdan ve emeklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor ve iyi bir tatil geçirmenizi diliyorum” dedi. Kaymakam Mercan, konuşma sonrası, yıl sonunda görev süreleri dolan ücretli öğretmenler Nisa Şirin ve Sibel Turan’a başarılı çalışmalarından dolayı birer plaket sundu.

 

Tek tek tebrik etti

 

Plaket töreninin ardından 4.sınıf şubesine karnelerini veren Mercan, “Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Bu eğitim öğretim döneminde göstermiş olduğunuz başarıdan ötürü size teşekkür ediyorum. İyi bir yaz tatili geçirmenizi temenni ediyorum. Yaz tatilinde en az 3 ya da 4 kitap okumayı unutmayın, bunun yanı sıra denize girerek, oyun oynayarak hatta bilgisayar oynayarak eğlenerek de zaman geçireceksiniz ve ortaokula iyi şekilde başlayacaksınız. Size güveniyorum” ifadelerini kullandı. Karne ve başarı belgelerini takdim eden Mercan ve Turhan, minik öğrencileri tek tek tebrik etti ve alınlarından öperek tatile uğurladı. Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk ve idareciler tarafından karşılanan ve ilgiyle ağırlanan Mercan ve Turhan’a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmedlatif Şahin ve Fikret Güldemir de eşlik etti. Kaymakam Aziz Mercan ve beraberindekiler, burada tamamlanan karne töreninin ardından Karadeniz Meslek Lisesi’nde düzenlenecek olan tören için okuldan ayrıldı.

 

 

 

Başarı çıtası yükselecek

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen protokolü Okul Müdürü Canan Başaran ve eğitimciler karşıladı. Burada da öğretmenlere hitaben kısa bir konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde okulunuz TÜBİTAK ve diğer alanlarda önemli başarılara imza attı. Karadeniz Meslek Lisesi, eğitim kalitesi her gün artan okullarımızdan biri. Önümüzdeki dönem bu çıtayı daha da yükselteceğinize inanıyorum. Emekleriniz için sizlere teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu. 9. ve 12. sınıflara karne ve başarı belgelerini veren Mercan ve Turhan, öğrencilerle kısa sohbetler yapmayı da ihmal etmedi. 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılına kadar öğrencilere iyi bir tatil geçirmelerini dileyen Mercan ve Turhan, karnelerin verilmesinin ardından okuldan ayrıldı.

 

 

 

FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın / HABER: Nevtan Angün