19 EKim Muhtarlar Günü dolayısıyla birer mesaj yayımlayan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, muhtarların toplumdaki konumuna ve etkinliğine vurgu yaptı. Mercan ve Sarı, mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan'ın mesajı:

 

“Devletimizin halkımıza sunduğu hizmetin yerinde ve kaliteli olması için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekir. Halktan kopuk, halkın isteklerini, sıkıntılarını bilmeyen, vatandaşların dertleriyle hemhal olmayan bir devletin dünyada söz sahibi olması beklenemez. Bunun bilincinde olan devletimiz, demokrasimizin nüvesini oluşturan muhtarlarımıza hak ettikleri değeri vermektedir.

Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca mahallerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır” diyerek devam eden Aziz Mercan, “Kaymakamlığımız, bu kadar önemli bir görevi ifa eden muhtarlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi için elverişli koşullar oluşturma noktasında kararlıdır.

Halkımızın teveccühüne mazhar olmak, muhtarlarımıza büyük sorumluluklar yüklemektedir. İlçemizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Bu düşüncelerle ilçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutlar, esenlikler dilerim”

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı'nın mesajı:

 

“İdari teşkilatın bir parçası, demokrasinin özü olan muhtarlık kurumu, milletimizin iradesini yansıtan yerel demokrasinin çekirdek örneğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde halkımızla devletimiz arasında köprü vazifesi görmektedir.

Yaşadıkları ve görev yaptıkları yerdeki her türlü sorunu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, vatandaşlarımızın hizmetle buluşturulmasında bizlerin de en yakın çalışma arkadaşıdır. İdari teşkilatın bir parçası, demokrasinin özü olan muhtarlık kurumu, milletimizin iradesini yansıtan yerel demokrasinin çekirdek örneğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde halkımızla devletimiz arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, vatandaşlarımız için yürüttüğümüz çalışmalarda bizlerin en yakın çalışma arkadaşlarımızdır.

Bu vesileyle, köylerinde veya mahallelerinde, yaşadıkları her türlü sorunun çözüme kavuşması için fedakârca mücadele eden muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü yürekten kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum”