Çelenk töreni

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıldönümü kutlamaları Çarşamba günü Karasu Atatürk Bulvarı’ndaki anıt önünde gerçekleştirildi. Saat 11:00’da Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediye Başkanlığı çelenkleri, Atatürk heykeli önüne Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu tarafından bırakıldı. 95.yıl kutlama programının sunumunu Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Serkan Çabuk yaptı. Çelenklerin bırakılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninde resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, ilçe jandarma ve ilçe emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

 

 

Günün konuşması

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Servan Sever yaptı. “Büyük zaferimizin 95.yıldönümünü, ilk günkü gurur ve heyecanla kutluyoruz” diyen Sever, “Bu zafer, bütün otoritelerin askeri bir deha kabul ettiği Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır” ifadelerini kullandı. Şube Müdürü Servan Sever, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Anadolu’daki imkansızlıklar ve zorluklar ile Kurtuluşu Savaşı’nı kazanan Türk milleti, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni de büyük bir gayret ile kazanarak özgürlüğü Zafer Bayramı ile taçlandırmıştır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mukaddes vatanımız için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz”

 

Şiir ve gösteriler

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Servan Sever’in yaptığı konuşmanın ardından Asena Ekşi ve Ece Efsa Ekşioğlu, günün anlamına dair şiirler seslendirdi. Şiirlerin ardından Mehmet Yavuz idaresindeki Serenti Ekibi, kemençe eşliğinde halk oyunu gösterisi sundu. Halk oyunu gösterisinin ardından Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve ilçe protokolü bir tebrikat gerçekleştirerek vatandaş ile bayramlaştı. Tebrikatın ardından vatandaşlar kürsüye gelerek 30 Ağustos ile ilgili beytler ve şiirler okudu. Tören sonrası gerçekleştirilen resepsiyon ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95.yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen çelenk töreni sona erdi. Program, aynı günü akşamı Karasu Sahil Park’ta gerçekleştirilen etkinlikler ve fener alayı ile devam etti.

 

FENER ALAYI ve KARGENÇ KOSNERİ haberini okumak için buraya tıklayın

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: