İki yıl aradan sonra “Bu yaz siz de spora başlayın” sloganıyla ilk adımı atılan ve Karasu Kaymakamlığı ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Karasu yaz spor okulları etkinliği, Perşembe günü geniş katılımıyla başladı. Yaş gruplarına göre futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, karate, okçuluk, kick boks ve judo olmak üzere 8 branşta toplam 13 usta antrenör tarafından verilecek olan kurslara tam 470 kursiyerin kayıt yaptırdığı belirtildi. 7-15 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik gerçekleştirilen kurslara hem Karasu halkı hem de tatilcilerin yoğun ilgi göstermesi de gözlerden kaçmadı. Karasu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yaz spor okulları açılış töreninin ilk konuşmasını  Gençlik Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç yaptı. Karasu’nun özellikle yaz sezonunda tatilciler tarafından yaz spor okulu talebinde bulunduklarını belirten Ataç, imkanlar çerçevesinde bu talebe cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

 

 

Tesislerimiz yetersiz

 

İki yıldan beri bazı sebeplerden dolayı spor okulları etkinliğini gerçekleştiremedik” diyerek sözlerine devam eden Ataç, “Bu sene kurslarımızı Karasu Kaymakamlığı’nın büyük destekleriyle tekrar açmış bulunuyoruz. Buradan Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bize yardımlarını esirgemeyen Belediyemize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’mize de çok teşekkür ediyorum” dedi. Kursların içeriği ve kursiyer sayısı hakkında da bilgi veren Kemal Ataç, “Karasu, spor adına atılım gösteren bir ivme içerisinde. Salonumuz kullanım açısından miadını doldurmuş olmasına rağmen, bu tesiste gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda spor alanında ilde birinci sıralardayız” şeklinde konuştu. Ataç, konuşmasını “Tesis açısından daha iyi imkanlarımız olsa, daha başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz. Belediyemizin de desteği olursa, ilçemize daha kullanışlı tesis kazandırmak istiyoruz. Karasu’yu bir spor şehri haline getirmek çok da zor değil” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Gençlerimiz, iyi tesisler hak ediyor

 

Ataç’ın ardından kürsüye Karasu Kaymakamı Aziz Mercan geldi. Kaymakam Aziz Mercan, sözlerine “İki yıl aradan sonra 13 eğitmenizi ve 400’ün üzerinde gencimizle birlikte, 8 branşta spor etkinliklerimizi başlatıyoruz. Bu etkinlikleri, daha da kuvvetlendirerek gençlerimizle buluşmayı hedefliyoruz. Yaz kurslarında, 7-15 yaş arasındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturacağız” diyerek başladı. “Eğitimcilerimiz, başarılı ve ilgili bir şekilde çocuklarımızla ilgileniyor ve alanlarında uzman eğitim veriyorlar. Çocuklarımızı, çağın hastalığı olan cep telefonu ve bilgisayar bağımlılığından biraz da olsa uzak tutabilmek adına bu tür etkinlikler de önemli bir yer tutuyor” şeklinde konuşan Mercan, konuşmasını “Karasu’nun hak ettiği güzellikte tesislere kavuşması için elimizden gelen girişimleri yapacağız ve çocuklarımıza layık tesisler kazandırmak için gerekli desteği vereceğiz. Yaz spor kurslarının oluşmasına destek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadeleriyle tamamladı.

 

Protokol, gençlerle maç yaptı

 

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, kursiyerlere spor malzemelerini dağıttı. Spor malzemesi dağıtımı sonrası kursiyerler, Kaymakam Mercan ve törene katılan protokol üyeleri ile tribünlerde yerlerini alan ailelerine kendi branşlarına ait sportif gösterilerde bulundu. Özellikle judo ve okçuluk gösterileri nefes keserken, Kaymakam Aziz Mercan ve İlçe Müftüsü Mustafa Aydın’ın, gençlerle birer masa tenisi maçı yapması büyük beğeni topladı. Kursa kayıtlı 470 kursiyerin protokol ile toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından tören sona erdi. Tören sonrası kursiyerler, kurs merkezleri olan Karasu Spor Salon, Karasu Şehir Stadı, Limandere Spor Tesisleri, Kuyumcullu Sahası ve KYK Spor Salonu’nda kurs programlarına katılarak yaz spor okullarının ilk dersini gerçekleştirdi.

 

FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın / HABER: Nevtan Angün