Sakarya AFAD, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan “AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası” kapsamında gönüllü AFAD üyeleri alınacağı ve başvuranlara AFAD eğitimi verileceğini duyurdu. Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Ülke çapında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda sivillerin bireysel olarak korunması ve ülke savunmasına destek vermesini gerektirecek olaylarda, halkımızın bizzat katılımını sağlamak amacıyla ‘AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası’ başlatılmıştır. İl Müdürlüğümüzce de, sivil toplum örgütleri, özel ve tüzel kişiliğe sahip kurum ve kuruluşlar ile gerçek kişilerin, afet ve acil durumlarda sivil savunma hizmetlerinin yürütülmesinde Devletimizin resmi güçleri yanında bu hizmetlere gönüllü olarak katılımlarının sağlanması çalışmaları etkin bir şekilde yürütülmektedir”

 

Bu kapsamda il genelinde yürütülen AFAD gönüllüleri çalışmalarına katılmak isteyen vatandaşlarda 18-65 yaş arası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartı bulunuyor. Başvurusu kabul edilen vatandaşlara temel afet bilinci eğitimi, yangınla mücadele eğitimi, hafif arama-kurtarma eğitimi ve afetlerde ilkyardım eğitiminin verileceği belirtildi. AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin www.sakarya.afad.gov.tr adresinden online formu doldurarak, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarından @afadsakarya adresine ulaşarak veya Sakarya AFAD Müdürlüğü’ne bir adet fotoğraf ve kimlik fotokopileri ile bizzat başvurmaları gerektiği ifade edildi.