Karasu Merkez Camii önünde 8 Aralık Cuma günü namaz çıkışı yapılan basın açıklamasını, AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı adına AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Arslan okudu. Basın açıklamasına “ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derlemiştir” diyerek başlayan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü olan “Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir” ifadeleri ile devam etti. Trump’ın açıklamasının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olduğunu söyleyen Arslan, basın açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

“Alınan karar, İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti arttıracaktır. Alınan bu kararı, Müslümanlar olarak asla kabul edemeyiz ve bu karardan derhal dönülmelidir. İslam’ı susturmak isteyenler, tarihte olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. Kudüs’ü taciz edenler, Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecektir. Türk halkı olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Tüm İslam dünyasının da Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

 

ABD’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hareket, Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanan bu hançere, ancak Müslümanlar olarak iki elin birbirine kenetlenmesi gibi birlik olarak engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak, Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye ve fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Bu davanın da sonuna kadar takipçisi olacağız” Basın açıklamasına Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, TÜGVA Karasu Temsilciliği, İHH Karasu Temsilciliği, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İshak Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: