Genel başkanlığını Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti’nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği kongrelere Sakarya ilçe teşkilatları kongreleri de dahil oldu. Karasu İlçe Teşkilatı’nda ise görevi resmi olarak Levent Arslan ve ekibi üstlendi. Kongre öncesi liste çalışmalarına başlayan İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Arslan, Pazar günü gerçekleştirilen 1.Olağan Kongre ile resmen görev başı yaptı. Kongreye katılım yoğun oldu. Atatürk Bulvarı Özcan İş Merkezi’ndeki ilçe teşkilatı binasında gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını Kerim Akbaş yaptı. Ahmet Başaran katip üyeliğine seçilirken, divan üyeliklerini ise Fevzi Çakaloğlu ve Cemil İspiroğlu gerçekleştirdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak Engin Şahan tarafından faaliyet raporu okundu. Ardından Elif Eşkin tarafından maliye raporu okundu ve kabulü oylandı.  Raporların okunmasından sonra Hasan Sarıoğlu tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu ve siyasi konuşmalara geçildi. İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Levent Arslan kürsüye gelerek partililere hitap etti. Sözlerine “Partimizi kurma çalışmalarına başladığımız süreç içerisinde karşımıza bin bir türlü engeller çıkartıldı. Ama yılmadık İYİ Parti’yi Türkiye’nin Kuvayı Milliye’si olarak gördük inandık, çalışmalarımıza devam ettik” diyerek başlayan Levent Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ülkemizde son zamanlarda halkın kin, nefret ve kutuplaşmanın yoğun bir şekilde hissedilir hale gelmesi hepimiz için üzüntü yaratmaktadır. İYİ Parti olarak çıkmış olduğumuz bu mubah yolda dostluk, kardeşlik ve barış içerisinde hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizde yaşanmış olan problemleri ve sorunları çözmek üzere İYİ Parti, umut olarak kurulmuştur. Bizler koca yürekli cesur kişiler olduğumuzu gösterdik ve bu yolda yolumuza durmadan yürüyeceğimize söz verdik. Bizler koca yürekli cesur kişiler olduğumuzu gösterdik ve bu yolda yolumuza durmadan yürüyeceğimize söz verdik.

 

Bugün hiçbirimiz menfaatimiz için burada değiliz. Üstelik her bir üyemiz bin bir türlü saldırılar ve zorluklarla karşılaşıyor. Yerel basınımız sayesinde sesimizi duyurabiliyoruz. Fakat İYİ Parti, dış mihraplar tarafından saldırıya uğratılıyor. Bizleri kutuplaştırmak istiyorlar. Bu zorluklara rağmen İYİ Parti, saygı ve kardeşlik çerçevesinde iktidara gelecektir. Kurucu ilçe başkanı olarak tüm Karasu halkını hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan partimize davet ediyoruz. Siyasi program ve çalışmalarımızı sadece ve sadece Türk milletinin refah ve huzuru için yapacağız. Türkiye ve Karasu, İYİ Parti ile iyi olacak”

 

Arslan’ın ardından Hasan Sarıoğlu da bir siyasi konuşma gerçekleştirdi. Sarıoğlu, sözlerine İYİ Parti’nin bir cesurlar hareketi olduğunu söyleyerek başladı ve “Son yıllarda ülkemizde kulun kulluk ettiği bir dönemde, çağdaş ve özgür bir Türkiye’nin temelleri İYİ Parti ile atılıyor” ifadelerini kullandı. Siyasi konşmalardan sonra ilçe teşkilatı üyeleri ve l delegeleri tek tek anons edildi ve davetlilere tanıtıldı. Sadık Demir’in siyasi mesajları okumasının ardından ise tek liste ile gidilen kongrede seçime geçildi. Geçerli oyların tamamını alan Levent Arslan, İYİ Parti’nin ilk ilçe başkanı seçildi. Başkan Levent Arslan’ın yönetimi ve il delegeleri şu isimlerden oluştu:

 

ASİL ÜYELER: Sadık Demir, C.Taşkın Ekşi, H.Fatih Akdoğan, Elif Eşkin, Sercan Çelikgöğüs, Salih Gökalp, Emine Kaptan, Yahya Demirkaya, Sedat Özdemir, Hatice Yeşilyurt, Tayyar Sönmez, Ayşenur Elmacı, Aytekin Özkan, Meliha Adıyaman, Bahattin Topal, Cemil İspiroğlu, Ömer Filizfidanoğlu, Hasan Sarıoğlu, Burhan Civelek, Harun Yeşil, İbrahim Avcı, Engin Şahan, Nazım Yılmaz, Kezban Y.Sarıoğlu, Tekin Öztürk ve Fidan Topaloğlu.

 

YEDEK ÜYELER: Soner Yıldız, Serdal Karakaş, İsmet Kurudal, Mustafa Genç, Çağlar Uzun, Ayhan Yeşilyurt, Yavuz Şirin, Derya Akdoğan, Bahattin Kaymak, Esra Bakır, Yusuf Bekar, Fevzi Çakaloğlu, Ayfer Akbaş, Salih Köroğlu, Mehmet Kaba, Mustafa Özdemir, Figen Topaloğlu, Ömer Yamut, Nezahat İskender, Erol Erbaş, Haldun Aslan, Semih İngenç, Tahir Berber, Rıza Susuz, Alaettin Çelikten ve Taner Haçan.

 

İL DELEGELERİ: Levent Arslan, Sadık Demir, Elif Eşkin, C.Taşkın Ekşi, H.Fatih Akdoğan, Erol Erbaş, Yahya Demirkaya, Bahattin Kaymak, Sercan Çelikgöğüs, Salih Gökalp, Serdal Karakaş, Emine Kaptan, Sedat Özdemir, Meliha Adıyaman, Tayyar Sönmez, İsmet Kurudal, Aytekin Özkan, Harun Yeşil, Burhan Civelek, Soner Yıldız, Cemil İspiroğlu, Ömer Yamut, Ayhan Yeşilyurt, Hasan Sarıoğlu, Fevzi Çakaloğlu, Mustafa Özdemir, İsmail Topalak, Hatice Yeşilyurt, Rahim Çorlu, Tahir Berber, Murat Demir, Bahattin Hasanoğlu, Sabri Bozkurt, Rıza Susuz, Alaeddin Çelikten, Derya Akdoğan, Cevat Güler, Bahtiyar Reis ve Haldun Aslan.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR: