Arslanoğlu, Başbakanlığa bağlı Türk Tanıtım Fonu desteği ile çıktığı bu macera dolu yolda Korint kanalına ulaştı. Kanal girişinde görkemli bir stant açan Cengiz Arslanoğlu Yunanistan’da Karasuyu tanıtan tablolar, kitaplar ve tanıtım CD’leri dağıttı. Arslanoğlu; “Sadık dostum ve yol arkadaşım Pupa Yelken ile çıktığım bu yolda amacım gittiğim yerlerde Karasu'muzu ve Türkiye'mizi tanıtmaktı. Uğradığım ülkelerde mümkün olduğu kadar uzun kalarak Karasu’yu ve ülkemizi tanıtıyorum. Korint kanalını geçtim ve Messina Napoli istikametine doğru yol almaya devam ediyorum. Tahminimce 1 ay sonra Kanarya Adaları’nıın La Luz Limanı’nda olacağım. Ancak bu limandan önce Cebeli Tarık Boğazı girişinde bir stant daha açıp Karasu’yu burada da tanıtacağım. Elimden geldiğince Karasu’yu, Sakarya’yı ve ülkemizi tanıtma gayreti içinde olacağım” dedi.

 

Mesajında Başkan Mehmet İspiroğlu’na ve Proje Koordinatörü ve Başkan Danışmanı İrfan Nişancıık’a teşekkürlerini ileten Arslanoğlu; “Keyifli ve bir o kadar da zorlu bir yolculuk geçiriyorum. Karasu Belediyesi’nin ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’nun bu hayalimi gerçekleştirmemde payı çok büyük. Çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyor ve selamlarımı iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Dünya turuna çıkan Cengiz Arslanoğlu’nun gerçekleştirdiği proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Arslanoğlu’nu geçtiğimiz Ağustos ayında hayal ettiği dünya turu için Karasu’dan yolcu ettik. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz. Zorlu olan bu serüveni başarılı bir şekilde tamamlayacağından eminim. İlçemizi tanıttığı için kendisine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.