Gerçekleşen temayül yoklamasının ardından asaleten göreve atanan AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit’i cuma günü ziyaret eden MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve yönetimi, Yavuzyiğit’e hayırlı olsun dileğinde bulundu. Bazı MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarete AK Parti Karasu Belediye Başkan Adayı İshak Sarı da katılım gösterdi. Ziyarette ilk olarak söz alan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, “AK Parti ve MHP,  cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde de ittifaka girdi. Bugün de genel başkanlarımızın kararı doğrultusunda, yerel seçimleri de beka meselesi olarak gördükleri için böyle bir sürece girdi. Buradaki mesele belediyecilikten ziyade ülkenin beka meselesidir. Suriye’deki meselelerin, sınırlarımızın dışına yapılan operasyonlarda bu birlikteliğin gücünü sahada gördük” dedi.

 

 

Ortak gayemiz Karasu

 

“Hepimizin niyeti Karasu’ya hizmet edebilmek, Karasu’yu daha iyi yerlere taşıyabilmek, daha yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek” diye konuşan Yavuzyiğit, sözlerinin devamında “Millet ittifakını ve diğerlerinin de böyle olduğunu düşünüyoruz. Bu iş, hizmet etmek ve yaşadığımız ilçeyi daha iyi yere getirebilme işidir. Bu yüzden birbirimize siyasi kimlikten dolayı hoş olmayan sözler söylenmemeli. Çünkü yarın seçim bittiğinde sokağa çıkıp birlikte oturuyor, çayımızı birlikte içiyor olacağız. Hep birlikte daha güzel bir Karasu için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit’in ardından MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara söz aldı.

 

Belediye almak başarı olmayacak

 

Sözlerine, “Önümüzdeki seçim süreci, Türkiye tarihinde ilk defa denenen bir yerel ittifakı beraberinde getiriyor. Bu süreç, atlatılan ilk şokun ardından birlikte yol alma ekliyle devam ediyor. Bunun yanında AK Parti olarak sizler ağır bir sorumluluğun altına da girmiş oldunuz”  diyerek başladı. “2014 seçimlerinde yüzde 90 oranında Cumhur İttifakı’nın bir oy, 25 belediye meclis üyesi ve bir belediye başkanı görülüyor. 24 Haziran seçimlerinde ise Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 74 olarak görülüyor. Yerel seçimlerde ise minimum hedefinizin yüzde 72’lik bir oy oranı olması bekleniyor. Yani Karasu Belediye Başkanlığı’nı kazanmak, Cumhur İttifakı’nın başarısı sayılmayacak, asıl başarı ülke genelinde alınan ittifak oylarının yakalanması olacak” ifadeleri ile dikkat çekti.

 

İttifakın başarısını sürdüreceğiz

 

“Cumhur İttifakı’nı Karasu’da ne kadar yukarıya çıkartabilirsek, liderlerin göstermiş olduğu beka davasına o kadar sahip çıkmış olacağız” şeklinde konuşan Kara, sözlerini “Milliyetçi Hareket Partisi, bir şahıs partisi değil bir var olma mücadelesidir. MHP, belediye başkana dayı çıkartsaydı bir kişi başkan seçilecekti. O zaman bir, iki ya da beş kişi kazanmış olacaktı. Bu noktada Sakarya için alınan bu karara saygı göstermek zorundayız. Cumhur İttifakı’nın başarısı için MHP’nin üzerine ne düşüyorsa yapacaktır. Bizler, meclis üye listemizle sahada yer alacağız ve liderimizin ittifak şartları doğrultusunda sizlerin de yanınızda olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz” ifadeleriyle tamamladı.