Kolları doğuştan olmayan ve geçimini ilçedeki bazı mekanlarda şarkı söyleyerek sağlayan Ahmet Kıtır ve ayaklarından engelli olan ev hanımı Deniz Kıtır, uzun bir süre konuştuktan sonra sosyal medyadan arkadaş olarak görüşmeye başladılar. Engelli çift, geçtiğimiz günlerde evlilik kararı alarak 27 Eylül'de erkek tarafının Kuzuluk Mahallesi'ndeki evinde yalnızca yakınlarının katıldığı mütevazi bir düğün cemiyetiyle dünya evine girdi. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolar yüzlerce beğeni ve paylaşım alan çift, birbirlerine karşı duydukları sevgi ve hayat enerjileriyle Türkiye, hatta dünyadaki tüm engelli kişilere örnek oldu. Tüm ihtiyaçlarını ayaklarıyla karşılayan Ahmet Kıtır, evlendikten sonra eşinin kendisine destek olarak hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

 

Kıtır, insanların akıl olarak engelli olmadığı sürece hiç bir engelinin olmadığını vurgulayarak şöyle dedi: “Hayattan hiç bir zaman kopulmaması gerekiyor. Engel sadece vücutta değil, beyinde olmasın önemli olan odur. Hayata sıkı sıkı bağlanacaksın, diyeceksin ki bende bu hayatta varım, mücadele ettiğin sürece tabii ki kazanırsın. Önemli olan mücadele etmek, bunu bırakmamak. Biz sevdik, aşk engel tanımaz. Bu bütün dünyada, Türkiye'de yaşanıyor. Bizim de sevmeye hakkımız var, biz de bir kalp taşıyoruz. Sevmeye, sevilmeye hakkımız var. Bazı konularda bizi kenara itmesinler. Bu 16 Mayıs Sakatlar Haftası oluyor, 3 Aralık Engelliler günü oluyor. Biz sadece bir günlüğüne hatırlanmayalım, biz her gün hatırlanalım. Her gün bizim yanımızda olunsun, 1 gün değil. Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki bir arabayı tekerlekli sandalyenin geçeceği yere park ediyorlar. Biz arabalara binemiyoruz, eşim tekerlekli sandalyede, İzmit'e gitmeye kalksak asansörlü araba yok, ulaşabileceğiniz yerler yok. Normalde yine idare ediyordum, şimdi eşim olunca her şeyimi yapıyor Allah bin kere razı olsun. Hayattan kopmayacağız, seveceğiz, sevileceğiz. Önemli olan bu dünya değil, öteki dünya, sadece sıkı sıkı yaşama bağlanalım”

 

 

İki ayağından da engelli olan Deniz Kıtır ise kendisi gibi engelli kişilerin hayata küsmeleri için geçerli bir sebepleri olmadığını ifade etti. Kıtır, hayata karşı dik durmanın normal insanlardan çok engelliler için kolay olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Bir önceki hayatıma bakarsak şimdiki hayatım çok daha iyi. 8 yıl önce dernekte tanıştık biz Ahmet'le. Facebook denilen sanal dünyada tekrar beni bulmuş, istek yolladı. Bir hafta sonra da evlenme teklif etti, ben de kabul ettim ve evlendik. Çok hızlı oldu ama oldu yani. İyi ki oldu, iyi ki hayatıma girdi, Allah her şeyden önce annemize sağlık sıhhat versin. Artık ben varım, onun biraz istirahat etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Biz eğlence düşünüyorduk fakat en güzeli mevlit diye karar verdik. Küçük bir cemiyet yaptık ve sevdiklerimizi de bir araya topladık. İnsanın hayatında kendisini anlayan bir eşi olunca daha farklı bir hayat oluyor. Tabii ki sürtüşmeler oluyor o da tuzu biberi derler. Engelli arkadaşlara tek tavsiyem hiç kimseye kulak asmasınlar. Sen engellisin, sakatsın gibi kelimeleri kulak ardı edip hayatlarına devam etsinler. Onların yıkılması bazı insanları mutlu eder. Ayakta kalmak asıl engelliler için basit bir durum. Destekle her şeyden önce tabii ki. Çoğu şoför kardeşlerimiz bizi almıyor. Bu durumla çok karşılaştım. Engelliler için, ağlamak mı geliyor içlerinden ağlasınlar fakat yalnız ağlasınlar. Hayata küsecek hiç bir şey yok. Yatakta yatan hastalara saygı duysunlar, kendilerinin durumu biraz daha iyi. Hayata küsemeye geçerli bir sebep yok. Mutluluğa, aşka, sevgiye engel olamaz”