19 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da Karasu Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen çelenk koyma töreni saygı duruşu ve Sezi Eratik Ortaokulu Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı gayretli öncülüğünde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunumunu Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi beden Eğitimi Öğretmeni İlhan Osmanağaoğlu yaptı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü adına çelenk bırakıldı. Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç ve öğrenciler, çelenk bırakarak selamda bulundu.

 

Çelenk töreninin ardından kortej eşliğinde Karasu Şehir Stadı’na kadar yürüyen ilçe protokolü ve öğrencilerin statta yerlerini almasıyla kutlamalar devam etti. Karasu Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen 19 Mayıs kutlamaları programının sunumunu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Çiğdem Birol ve Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Adem Kotomon yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, konuşmasını gerçekleştirdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN [118 fotoğraf]

 

“Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 98.yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Ataç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içerisinde hareket edecek ve geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Sizler, Türk milletinin geleceği, yarınların teminatısınız. Sizlerin, ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek ileride şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan şüphemiz yoktur”

 

Kemal Ataç’ın konuşmasının ardından Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Melik Kılıçkap, 19 Mayıs adlı şiiri okudu. Ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencisi Didem Bıyık, gençlik adında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Tören komutanı Özgür Özden’in şeref çağrısının yapmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Güzide Yağmur Başaran, Bir Gemi Yanaştı Samsun’a adlı şiiri seslendirdi. Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Ecenur Dönmez’in Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasının ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Açar, Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı seslendirdi.

 

Antrenör Şevki Abakoç yönetiminde hazırlanan Karasu Halk Eğitimi Merkezi karate ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Yavuzyiğit’in seslendirdiği Sakarya Türküsü şiiri de beğenildi. Antrenör Recep Eşkin yönetiminde hazırlanan Karasu Halk Eğitimi Merkezi futbol okulu gösterileri de ilgi çekti. Ardından Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi İlayda Kılıçaslan, 19 Mayıs adlı şiiri okudu ve Karasu Kickbox Kulübü, nefesleri kesen bir gösteri sundu. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gökmen Ekşi’nin Atatürk ve Türk Gençliği adlı şiiri okumasının ardından Karasu Halk Eğitimi Merkezi Serenti horon ekibi keyif dolu bir gösteri ortaya koydu.

 

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Yaman’ın seslendirdiği Şu Sonsuz Koşu adlı şiir beğeniyle dinlenirken, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Bebreroğlu’nun Atatürk Samsun’da adlı şiiri de alkış aldı. Karasu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik dinletileri büyük alkış alırken, 19 Mayıs kutlamaları Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan final gösterisi ile son buldu.

 

Gösterilerin ardından Gençlik Haftası kapsamında gerçekleştirilen gençlik koşusu, FUTSAL ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları verildi. FUTSAL’da birinci olan Karasu Anadolu Lisesi, ikinci olan Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ve üçüncü olan Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kupalarını Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam verdi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN [118 fotoğraf]

 

Gençlik koşusu erkekler kategorisinde ilk üçe giren Mustafa Berkay Sezer, Ersin Arık ve Yavuz Selim Bulut’a madalyalarını Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay verdi. Kızlar kategorisinde dereceye giren Hülya Baltacıoğlu, Gaye Pehlivan ve Ayşegül Yiğit’e de madalyalarını Garnizon Komutanı Mehmet Kahraman verdi.

 

Masa tenisi turnuvası erkekler kategorisinde ilk üçe girmeyi başaran Mustafa Öngör, Mertcan Alemdar ve Alperen Müjde’ye madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç takarken, kızlar kategorisinde ilk üçe giren Sena Yiğit, Meltem Köse ve Zeynep Demirci’ye de madalyalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun verdi. Ödül töreninin sonrasında, ilçe protokolü ve gençler, horon ve Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynamayı da ihmal etmedi.