Okulun matematik öğretmeni Ayşe Gökalp öncülüğünde 50 öğrenci ve okul öğretmenleri, Cumartesi günü Karasu’nun en işlek caddesinde oturarak bir saatten fazla kitap okudu. Sıra dışı etkinlik, yoldan geçenlerin meraklı bakışlarına maruz kalırken, bazı vatandaşların da etkinliğe katılarak kitap okumaları gözlerden kaçmadı. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen örnek etkinliğe Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun da katıldı ve öğrencilerle birlikte Atatürk Bulvarı’ndaki heykel önünde kitap okudu.

 

Etkinliğin mimarı Ayşe Gökalp, “Amacımız, kitap okumaya farkındalık yaratmaktı. Gençlerimizle birlikte, Karasu halkını da etkinliğe katarak kitap okuma alışkanlığının biraz daha yaygınlaşmasını amaçladık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim” dedi. Okulun edebiyat öğretmeni Ayhan Köse ise, “Kitap okuma bilincinin öğrencilerimize ve Karasu halkına yayılması için böyle farklı bir etkinlik yapmak istedik. Yıl boyunca bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. Etkinliğe öncülük eden Ayşe Hocamıza ve katılan herkese teşekkürü bir borç biliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Etkinliğe katılan öğrencilerden son sınıf öğrencisi Ebrar Karakuş, “Öncelikle öğretmenlerimize, böyle anlamlı ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Karasu halkının ve arkadaşlarımızın kitap okumaya daha fazla özenmeleri için bu etkinliği gerçekleştirdik. Karasu’da okuma oranının artması için bizler elimizden geleni yapmaktayız. Alt sınıf arkadaşlarımızla da birlikte bu tür etkinliklere sene boyunca yer vermek istiyoruz” şeklinde konuştu. Etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ise etkinlik öncesi öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Dursun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“21.yüzyılın gelişen Türkiye’si, değerli öğretmenlerimizin sizin gibi okuyan ve okuduğunu anlayan öğrencileri yetiştirmesiyle oluşacak. Bir örnek vereyim 1945 yılında Japonya’ya atom bombası atıldıktan sonra yaptıkları ilk eylem ülkelerinin her tarafına kütüphaneler kurmuşlardı. Şimdi Japonya’nın geldiği nokta ortada. Japonya, okumakla nerelere gelindiğinin en güzel örneğidir. Sizler de sürekli okuyarak ülkenize sahip çıkan bireyler haline geleceksiniz. Böyle güzel bir etkinliği gerçekleştiren öğretmenlerinize ve siz değerli gençlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Etkinlikte öğrencilere Elif Kitabevi tarafından birer kitap da hediye edildi.

 

HABERE AİT VİDEO: