Karasulu esnafların bir takım şikayetleri üzerine bulvardaki Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapan CHP Karasu İlçe Örgütü, esnafın her zaman destekçisi olacağını belirtti. Şikayetlerin en başında masa sandalyelerin ücretlendirilmesinin geldiğini vurgulayan CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, “2 bin lira verip de masa koyanlara izin veriyorsunuz, 2 bin lira vermeyene masa koydurmuyorsunuz. Peki, nedeni ne? Erkekler kadınları taciz ediyormuş. 2 bin lira veren erkekler, bulvarda yürüyen kadınları taciz etmiyor da, 2 bin lira vermeyenler mi ediyor? Burada lütfen sessiz kalmayın. Kimse esnaftan 2 bin lira alamaz. Herkes bu ekonomik krizde, evine ekmek getirmek zorunda” ifadelerini kullandı.

 

 

Karasu iyi yönetilmiyor

 

Siyasi parazitlerin siyasetten arındırılması gerektiğine de değinen Nurhan Aydın, “Parazitler, başkalarının sırtından geçinenlerdir. Siyasi parazitlere gelince, herhangi bir siyasi yapının fikir, dünya görüşüne inanmadığı halde o siyasi yapıdan beslenenlerdir. Siyasi parazitler, bulundukları siyasi yapıda ilkeli siyasetçileri sevmez, aşağılar, rencide eder, iftira ve karalama kampanyaları düzenler. Türk siyasetini siyasi parazitlerden arındırmak ve siyasetimize çeki düzen vermek zorundayız. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde A partisi, B partisi demeden ilkeli, onurlu insanlar olmalıyız” dedi. Karasu’nun son iki yıldır iyi yönetilmediğini ifade eden CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ise, “Geçen sene Karasu’dan çok pis kokular geldi. Bu yıl da ilçeden çok pis kokular geliyor. Bir önceki belediye başkanı AK Partiliydi. Şu anki de öyle” şeklinde konuştu.

 

Milliyetçiliğinden şüphe duyuyoruz

 

Eğer ki siz seçim sürecinde bir önceki belediye başkanı hakkında konuşuyorsanız, ‘Onun hakkında işlem yapacağız’ diyor ve bugün de yapmıyorsanız aynı suçu şu anki belediye başkanı da işliyor demektir” ifadelerine yer veren Erdoğan Isır, “Karasulu esnafımızı kimsenin mağdur etmeye hakkı yok. Çünkü sezonumuz çok kısa ve iki yıldır suyumuzla, denizimizle mağdur oluyoruz. 3 mavi bayraklı plajımızı geçen yıl kapattığımızı unutmayalım, lütfen. Karasu esnafına bu eziyeti artık bırakın. Bir önceki belediyenin almadığı paralarını neden alıyorsunuz. Bu işleme derhal son verilmesini istiyoruz” dedi. Geçtiğimiz aylarda olağan meclis toplantısında TC ibaresinin asılması önergesinin reddine de değinen Isır, “Karasu’da ‘Milliyetçiyiz, devletçiyiz’ diyen insanların CHP’nin soru önergesine, belediyenin girişine TC ibaresinin asılması talebine Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyeleriyle beraber ret verenleri kınıyoruz. Onların milletçiliğinden de Türkçülüğünden de şüphe duyuyoruz. Sakarya’da 9 ilçede yok ve asılmadığı taktirde ilk eylemi Karasu’dan başlatacağız” sözlerini kullandı.

 

Neden yalan söylüyorsun?

 

Altı CHP’li meclis üyesiyle Karasu’nun hakkını savunma gücünün olunmadığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Taşkın Ekşi, “Mecliste verdiğimiz önergelerin kabul olmadığına hepiniz şahit oldunuz. Belediyenin girişine TC yazılmasının kime, ne zararı olur, bunu hala anlamış değiliz. Amacımız bir olup Karasu’nun bütün dertlerini el ele vererek aşmak” diye konuştu.  Ekşi sözlerinin devamında, baskı ve tehditlerle hiçbir yere varılamayacağını ve hiçbir hizmet edilemeyeceğini ifade etti. Dile getirilen şikayetlerin beraberinde konuşma yapan Karasulu vatandaş ve esnaf Mefaret Gülbahçe ise, “Karasu’nun kalkınmasını herkes istiyor. Başkanı seçtik ki başkan bize yardımcı olsun. Burada mısır satarken gelip bana ‘Oyunu bana ver, ben sana mısır getireceğim abla. Kafanı yorma’ diyor. Bana neden yalan söylüyorsun? Eskiden kadınlara bakılıyor diye masa sandalyeler kaldırılmıştı. Neden şimdi konuluyor. Şu anda da bakılmıyor mu? Amaç esnaftan para koparmak. Karasu’yu batırmaksa batıralım, çıkarmaksa çıkaralım” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: