Görev Büyük, Dava Büyük”

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu referandum sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu. İspiroğlu'nun yaptığı açıklama şöyle: "Devletimizin kaderini belirleyecek olan 16 Nisan Halk Oylamasını geride bıraktık. Aziz Milletimiz verdiği karar ile Yeni Türkiye’nin kapılarını ardına kadar açtı. Yedi düvele karşı kazandığımız bu zafer ile darbeleri, koalisyonları ve krizleri tarihe gömdük. Devlet idaresinde çift başlılığı ortadan kaldırdık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin geleceği artık daha aydınlık, daha müreffeh olacaktır. Milletimizin verdiği onay doğrultusunda hayata geçirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ülkemizin geleceği olan gençler kazanacak.. Bürokrasideki tıkanıklık artık son buluyor. Ülkemizin hızını yavaşlatan, tembelliğe alışmış, pas tutmuş bürokratik vesayet 16 Nisan itibarıyla sandığa gömüldü. Artık dünya arenasında süper güç olmak adına engellere takılmadan hızla karar alacak ve uygulayacağız. Milli meselelerde her zaman ülkesinin yanında saf tutan, Hayır cephesini 51.4 ile sandığa gömen milli iradenin temsilcisi aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızın sandıkta verdiği mesajı net şekilde aldık. Bu doğrultuda AK Parti olarak millet iradesi neyi isterse onu yapmaya hazırız.Biz asıl şimdi başlıyoruz. Görev büyük, dava büyük”

 

Vesayet dönemleri kapandı

Ak Parti İlçe Başkanı İshak Sarı, " 16 Nisan 2017 tarihinde yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu Türkiye'nin geleceği için bir milattır. Seçim sonuçlarının beklentimiz altında kalması yaşanılan birçok menfi olayların sonucudur. Muhalefet tarafının da gerçek dışı açıklamalarının getirdiği algı bu olumsuzluğa katkı yapmıştır. Artık bu sistem vesayet dönemlerinin kapandığı bir dönem olacaktır. İlçe olarak bir değerlendirmede ve kıyaslamada bulunursak Cumhurbaşkanlığı ve 1 Kasım seçimlerindeki oy oranları ile bu sonuç karşılaştırıldığında benzer oranların olduğunu ilçe merkezinde ufak bir düşüş olduğu bunu dış mahallelerimizin tamamladığını gözlemliyoruz. En nihayetinde halk oylamasından başarı ile çıktığımıza inanıyorum. Referandum sürecinde fedakarca çalışan teşkilat üyelerimizi kutluyor, anayasa değişikliğinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Aydın: Bütçe meselesi

Referandum sürecinde kısıtlı imkanlarla mücadele etmek durumunda kaldıklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, "Biz Genel Merkez'den tek bir lira almadık. Almayacağımızı da biliyorduk. Referandum sürecinin başında partililerimizin kapısını çaldık. Ancak kendilerinden aldığımız bağış gerçekten çok azdı. Buna rağmen sürekli devam ettirdiğimiz köy ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Biz eti budu belli olan insanlarız. Kendi aramızda para toplayıp araçlarımıza yakıt aldığımız çok gün oldu. Buna rağmen inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çıkan sonuç kamuoyunun takdiridir. Ancak adil bir ortamda ve eşit şartlarda bir seçim olsaydı ben inanıyorum ki çok farklı bir sonuç elde edilirdi" ifadelerini kullandı.

 

MHP'nin değeri ortaya çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, "Bu referandum, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülke ve Türkiye Siyaseti için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır" dedi. Ali Kara " 16 Nisan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, "Bu referandum, Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülke ve Türkiye Siyaseti için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Referandum şartları bellidir. Demokrasi bu şekilde tecelli etmiştir. Elbette vatandaşlarımızın olumlu oy kullanması kadar olumsuz oy kullanması da doğaldır. İnsanları oy veriş şekilleri ile yargılamak yerine birlik olunması gerekmektedir. Türkiye yeni bir sürece girmiştir ve bundan sonra yapılması gereken bu sürecin en verimli şekilde işlemesini sağlamaktır. Aksi şekilde davrananlar bu ülkenin birliğine kast etmiştir. Herkesin demokrasinin sonucuna saygı göstermesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

 

Kardeşliği önemsedik

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun'un değerlendirmesinde "Elimizdeki kısıtlı imkanlarla tüm mahallelere ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmaların yararlı olduğuna inanıyoruz. Referandum sonucuna baktığımızda bunu görmezden gelemeyiz. Biz ülkemizin güçlenmesini, bütünlüğünü teminat altına almasını, bu ülkede yaşayan insanların daha mesut yaşam sürmelerini istiyoruz. Ülkemizin gelişmesinin ve güçlenmesinin en önemli unsuru birlik ve beraberlikten geçer, sevgiden, barıştan geçer. Müslüman kardeşliğimiz barışın en önemli unsurudur. Biz çalışmalarımızda hep bunu anlattık. Artık bundan sonra yeni sistemin tüm vatandaşları kucaklayacak bir sistem olması için hükümetten yaklaşım bekliyoruz. Yoksa kaybeden Türkiye olur" şeklinde konuştu.