Büyük Birlik Partisi’nin Aziziye Mahallesi’nde düzenlediği miting, tam bir şölene dönüştü. Mahalle sakinlerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen mitinge, BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İsprioğlu’nun “Hem Karasu’da bekadan bahsediyorsunuz hem de şehit kanıyla rengini alan şanlı Türk Bayrağı’mızın üzerinde çay içiyorsunuz. Sizin hiç utanmanız yok mu?” sözleri damga vurdu. Sahneye ilk olarak BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu geldi. “On gün sonra başkaları için yolun sonu olsa da bizim için beş yıllık bir yolun başı olacak bir kez daha. Bugün Aziziye sakinlerinin bu coşkusunu bu yoğun ilgisini görünce bir kez daha emin olduk” diyerek sözlerine başlayan Eminoğlu, “Cumhurbaşkanı’mızın gölgesine sığınarak genel seçim havasında gidenlere soruyorum: yedi yıldır sen hangi partinin ilçe başkanıydın? İspiroğlu hangi partinin belediye başkanıydı? Daha ilk günden ne alıp veremediğin oldu da hep sırtını döndün. Sen mi kaybettin o mu? Karasu kaybetti” dedi. Hasan Eminoğlu, “Unutmasınlar ki, 31 Mart’ta Sayın Cumhurbaşkanı’mızı seçmeyeceğiz. Karasu’yu da O yönetmeyecek. Karasu’nun belediye başkanını buradaki büyük Karasu halkı seçecek ve Karasu’yu sizlerin oyuyla Mehmet İspiroğlu yönetecek. Mahalle mahalle, isim isim herkesi tanıyan, gönüllerin başkanı İspiroğlu seçilemeyecekmiş, Kaymakamlıkta düzenlenen seçim toplantısına gelip de hiçbir parti başkanının elini bile sıkmayan, bu kibirli adam Karasu’ya başkan olacakmış. Buna çocuklar bile inanmaz. Karasu başkanını bugün burada seçti bile” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

 

 

O paralar nereye mi gitti?

 

Sözlerine “Kimseye haksız yere çamur atarak, hele ki bir partiyi karalayarak asla karşınıza gelmeyeceğiz. Kendimizi anlatacağız, gerekirse şerefimizle kaybedeceğiz ama şerefsizce küçülmeyeceğiz” diyerek Mehmet İsprioğlu, “Bu mahallede yaşayan birileri bize soruyor, o paralar ne olmuş diye. Yürüdüğü bu yolların altından iki metrelik dev borular geçti. Tın Tın’ın suyu nereye akıyor? 32 Evler mevkiindeki 36 bin metrekarelik parka bak o paralar ne oldu? Görüşlerimiz aynı olmasa da Sedat Büyük’ün adını verdik o tesise. Fenerbahçe’ye kaleci verdik o tesiste yetişen çocuklar arasından. Yavrularımızı evinden servisle alıp, antrenman bitince evlerine bırakıyoruz. Ücretini de belediye veriyor. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak dursun diye onları spora yönlendiriyoruz. Anladın mı şimdi o paralar nereye gidiyor?” şeklinde konuştu. "Sayın Cumhurbaşkanı’mız ‘Gönül belediyeciliği’ diyor. ‘Adaylarımız vatandaşa yukarıdan bakmayacak, halkın arasında olacak’ diyor. Cumhurbaşkanı’mız beni işaret ediyor, ama nedense bunlar anlamak ve görmek istemiyor” ifadelerini kullanan BBP adayı İspiroğlu, “Ama korktuklarınız başına gelecek ve seçilemeyeceksiniz. Karasu size aşağıdan bakıp da oyunu vermez” dedi.

 

Sizin hiç utanmanız yok mu?

 

Karasu ilçe merkezinden Aziziye Mahallesi’ne kadar yapılan çalışmalara örnekler veren İspiroğlu, “Kalkıp biz ekimse ‘çalışmıyor’ demesin. Bizim 10 yılda yaptıklarımızı, bunlar hiç yapamaz. Yaptıkları tek şey, bizim işimize çelme takmaktır. Siyasi kimlikleri dışında kimseye bir faydaları olmaz, aynı partiden olduğumuz halde kendi belediyeleri için kıllarını kıpırdatmadılar. Ben bugüne kadar partili partisiz kimseyi ayırt etmedim. Kimsenin işini yaparken partisini de sorgulamadım, sorgulamam da. Onların en iyi yaptıkları iş ise kendi patisinin belediyesini icraya vermek olur. Bir de bekadan bahsedip arkasından şehit kanıyla rengini alan şanlı Türk Bayrağı’mızın üzerinde çay içerler. Sizin hiç utanmanız yok mu?” ifadelerini kullandı. Büyük Birlik Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, “Benim dönemimde hiç kimse siyasi görüşünden dolayı işinden olmayacak. İşçileri ekmeğinden etmeyeceğim. Belediyeyi alırlarsa herkesi işten çıkartacaklarmış. Benim imkanım olsa değil 280, 500 garibana ekmek yediririm. Ama belediyenin bütçesi bu kadar. Elimizden geldiğince garibana çare oluyoruz, ellerimizi uzatıyoruz” diyerek sözlerle tamamladı.