Karasu Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde ilk istifayı veren ve saha çalışmalarına başlayan isim olan Op.Dr. Melih Erol, neden Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olduğunu ve bu kararı almasındaki en büyük etkenleri sıraladı. “Siyasi görüşümü milliyetçi ve muhafazakar olarak tanımlıyorum. Ben dindarlıktan da milliyetçilikten de Atatürkçülük’ten de vazgeçmem” diyen Erol, “Bu şekilde bir siyasi görüş olur mu derseniz, oluyor işte. Ben aslında Türk Milleti'nin çoğunluğunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Toplumsal kavgadan uzak uzlaşmacı bir yapıya sahibim. Ben değil biz dediğimizde aslında hiçbir sorunumuz kalmayacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Belediyecilik anlayışını Karasu’da değiştirecekleri iddiasında bulunan Erol, “Biz seçimden seçime hesap veren bir yapıda olmayacağız. Belli aralıklarla vatandaş toplantıları gerçekleştireceğiz. Sivil toplumu güçlendireceğiz. Tam manası ile hesap verebilir bir anlayışla hizmet vereceğiz. Bizim lehimize değil, toplumun lehine olacak projelerle var olacağız. Siyasi rakiplerimizin görüşlerini de ciddiye alıp değerlendirilmesi gerekenleri gerçekleştireceğiz. Biz tam manası ile ortak akıl ile yönetime geleceğiz. Bir şehrin hep birlikte nasıl yönetileceğini uygulayarak göstereceğiz” ifadelerini kullandı. Op.Dr. Melih Erol, Karasu Saklıbahçe’de Karasu Haberleri İnternet Medyası’nın ve Karasu basınının ortak sorularını samimiyetle şöyle yanıtladı:

 

 

Melih Erol kimdir?

 

1970 Kuyumcullu doğumluyuz. İlk ve ortaokulu Karasu'da okuduktan sonra lise eğitimimi Bursa'da tamamladık. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a geçtik. Bakırköy'de ihtisasımı tamamladık. Beyin cerrahisi üzerine uzmanlaştık. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 2015 yılına kadar beyin cerrahisi uzmanı olarak çalıştık. Sonra devletteki görevimizden ayrımdık. Bu zamana kadar Özel Akkgün TEM Hastanesi'nde görevimize devam ettik. Toplam 26 yıllık hizmetimize de Karasu Belediye Başkan Adayı olmak üzere görevimden ayrıldık. Bundan sonra da Karasu'ya hizmet etme zamanı geldiğini düşündük ve bu yola çıktık.

 

 

Karasu'ya dönmeye ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

 

Aklımızın bir kenarında hep Karasu vardı. İlk olarak Karasu Devlet Hastanesi'nin yeni binası yapılırken buradaki kadroya katılmamız yönünde bir talep oldu. Daha sonra buraya başhekim olarak gelmemiz yönünde bir teveccüh oluştu. Biz de bunu seve seve kabul ettik. Ancak siyasi otorite ve farklı gelişmeler bizim hekim olarak ilçemize hizmet etmemize imkan tanımadı. Bunun ardından seçimlerin yaklaşması üzerine belediye başkanı olarak hizmet edebileceğimiz fikri ortaya çıktı. Biz de yakın çevremizle ve dostlarımızla bu konuda bir çalışma yaptık. Ardından da bu yola çıkmaya karar verdik.

 

İstifa süreciniz bir mesleki yorgunluk mu yoksa siyasi bir amaç mı?

 

Kesinlikle bir mesleki yorgunluk söz konusu değil. Mesleki olarak şu an alanımızdaki seçkin doktorlardan bir tanesiyiz. İstifa gerekçemizi bilmeyen pek çok özel kurum bize halen teklifler getiriyor. Ancak biz bu teklifleri kibarva geri çeviriyor ve önümüze bakıyoruz. Kaldı ki mesleğimize nokta koymuş da değiliz. Hekimlik emekliliği olan bir meslek değildir.

 

Neden Milliyetçi Hareket Partisi'ni tercih ettiniz? Siyasi görüşünüzü nasıl tanımlıyorsunuz?

 

Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi benim hep gönlümdeydi. Karasu İlçe Teşkilatı ile de bir yılı aşkın bir süreden bu yana bu konuda temaslarımız oldu. Karasu Teşkilatı da bizim her konuda yanımızda durdu. Adaylık konusunda bize ilk teklifte bulunan ekip de MHP oldu. Son bir yıllık görüşmelerimizin sonunda da fikirlerimiz tam olarak örtüştü. Milliyetçi Hareket Partisi bize nasıl bir yönetici istediğini iletti. Biz de nasıl bir teşkilat beklentimiz olduğunu anlattık. Görüşlerimizin tam örtüştüğüne kanaat getirdikten sonra da bu yola tam manası ile çıkmaya karar verdik. Siyasi görüşümüzü milliyetçi ve muhafazakar olarak tanımlıyoruz. Ben dindarlıktan da milliyetçilikten de Atatürkçülükten de vazgeçmem. Bu şekilde bir siyasi görüş olur mu derseniz, oluyor işte. Ben aslında Türk Milleti'nin çoğunluğunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Toplumsal kavgadan uzak uzlaşmacı bir yapıya sahibim. Ben değil biz dediğimizde aslında hiçbir sorunumuz kalmayacak diye düşünüyorum.

 

Kendinizi tanıtmakta zorluk çekeceğinizi düşünüyor musunuz?

 

Ben Karasuluyum. Yaz tatillerimde ve her fırsatta Karasu'ye geliyordum. Karasu ile bağım hiç kopmadı. Elbette kendimizi tanıtmamız için gayretimiz olacak. Diğer adaylar kadar tanınmıyor olmamız hiçbir zaman bir dezavantaj olmayacak. Biz halk dili konuşuyoruz. Buranın çocuğuyuz. Buranın çocuğunun İstanbul'da kendi gayreti ile kimseden bir torpil görmeden başarılı olabileceğini gösterdik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak bir yerlere gelmeye alışkınız. Kendimizi doğru anlattığımız zaman ve iyi niyetle çalıştığımız zaman önümüzde hiçbir zorluk olmayacağını düşünüyoruz. Meslek hayatımız boyunca da Karasululara hizmet ettik. Bu şekilde pek çok gönülde yer ettiğimizi de biliyoruz.

 

 

Nasıl bir yönetici olmayı planlıyorsunuz? Önceliğiniz ne olacak?

 

Biz insan odaklı bir anlayışla yönetime talibiz. Karasu'nun şimdiki lokomotifi inşaat sektörü görülüyor. Ancak inşaat sektöründe yaşanan kriz ilçede bütün ekonomiyi durma noktasına getiriyor. Karasu'da ekonomik kriz ülkenin pek çok yerinden daha fazla hissediliyor. Karasu'da aslında pek çok imkan var. Bunların pek çoğu değerlendirilmemiş. Biz insana dokunarak, insanları geliştirerek ciddi işler başarabileceğimizi biliyoruz. Her yere çöp kovası koymak belediyecilik değildir. Çöpünü çöp kovasına atmayı bilen insan olmadığı sürece gelişmişlikten söz edilemez. Biz inşaat sektörünün gelişmesini engellemeyeceğiz, örnek şekilde gelişmesini sağlayacağız. Karasu'da nicelik olarak çok fazla bina var. Ancak artık nitelikli yapılar yapılmalı. Şehrin estetiği düşünülmeli. Karasu'daki betonlaşma kalitesi değil, insan kalitesi yükseltilmeli. Bizim önceliğimiz her zaman insan olacak. Biz bu şehri yaşanır bir yer haline getireceğiz. Bunu da yapılara değil insanlara yatırım yaparak gerçekleştireceğiz. Kendi aklımızla değil, ortak akılla gerçekleştireceğiz.

 

Belediye'nin ekonomik durumunu incelediniz mi? Projelerinizi ekonomiyi göz önünde bulundurarak mı yapacaksınız yoksa yeni kaynaklar peşinde mi olacaksınız?

 

Belediye'nin ciddi bir borç yükü altında olduğunu bilmeyen yok. Çok iç açıcı bir tablo ile karşılaşmayacağımızı biliyoruz. Eskilerin tabiri ile enkaz devralmaya hazırız. Ancak makamlar ağlama yeri değildir. Biz neye talip olduğumuzun fizibilitesini çok iyi yaptık. Geldiğimizde ne ile karşılaşacağımızı biliyoruz. Onun için akılcı ve uygulanabilir projeler hazırladık. Elbette yeni kaynaklar da var. Ancak bunları vatandaşı sıkboğaz ederek değil, farklı yöntemlerle gerçekleştireceğiz. Ancak şu kadarını net bir şekilde söyleyelim ki belli bir tasarrufa gitmek zorundayız. Göreve sihirli bir değnekle gelmeyeceğimize göre eldeki imkanları en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Her projemiz ayakları yere basan ve vatandaşa dokunan nitelikte olacak. Belediye'deki israfın önüne geçtiğimizde emin olun ki her şey çok daha kolay hallolacak. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu durum anlaşılacak.

 

Muhtemel rakipleriniz hakkında bir öngörünüz ya da değerlendirmeniz var mı? Şu isim aday olursa seçimi rahat alırız öteki olursa zorlanırız dediğiniz bir durum var mı?

 

Rakiplerimizi elbette yok saymak mümkün değil. Ancak bizim bir siyasi rekabet içinde olmamız söz konusu değil. Hizmet noktasında iyi niyetle yola çıkan herkesle centilmence mücadeleye hazırız. Kendi konumumuzu diğer kişilere göre şekillendirecek değiliz. Aday adaylığı için ismi geçen tüm rakiplerimiz mutlaka değerli isimlerdir. Mutlaka onlar da Karasu için çalışacaktır. Ancak biz en iyisini gerçekleştirmek için en ciddi ekiple yola çıkmaya hazırız. Birilerine göre şekil almak bizim yapımızda yok. Rakip kim olursa olsun kendisini en iyi anlatan ve halkın gönlüne hitap eden aday başarılı olacaktır diye düşnüyor ve bu inançla yola çıkıyoruz.

 

Parti içinde aday adaylığınız nasıl karşılandı? Partililer aday adaylığınızı nasıl karşıladı?

 

Parti içinde aldığımız tepkiler bizi daha da cesaretlendirdi. Aday adaylığımız çok olumlu karşılandı. Elbette biz hali hazırda aday adayı durumundayız. Ancak birlik sağlanmadığı süre içinde kesinlikle bir başarı sağlanması mümkün olmaz. Onun için tam birlik olmadığında zaten aday olmamız da söz konusu olmaz. Ancak şimdilik böyle bir durum söz konusu değil.

 

Karasu'da gördüğünüz ilk sorun ne?

 

Karasu'da pek çok sorundan söz etmek mümkün. Bunları görmek için aday olmanıza da gerek yok. Sokakta gezseniz bile pek çok sorun göze çarpıyor. En başta trafik ve park sorunu şehri yaşanmaz hale getiriyor. Trafik akışı başlı başına bir sorun. Şehirde araç park edeeck yerler şimdiden tükenmiş durumda. Önümüzdeki beş yıl içinde artık araç ile hareket etmek veya aracı park etmek mümkün olmayacak. Bununla ilgili acil önlem alınması gerekiyor. Bu konuda uzman arkadaşlarla bir çalışma yapıyoruz. Projelerimiz arasında önceliklerden bir tanesi trafik konusu olacak.

 

Sosyal hayat ve gençlerle ilgili projeleriniz olacak mı?

 

Biz hastane temelli bir yapıdan geldiğimiz için bu konuda bir proje tasarladık. Devlet 112 ile hastaları evden alıyor. Gecenin bir yarısı Yeşilköy'de bir vatandaş rahatsızlanıyor. Bu kişinin tedavisi gerçekleştiriliyor. Tedavi bitiminde bu vatandaşlar taburcu oluyor. Ancak evlerine kendi imkanları ile dönmeleri isteniyor. Gene yarısı tedavisi biten vatandaş eğer imkanı yoksa sabah ilk arabaya kadar beklemek zorunda kalıyor. Bunu önlemek adına belediye araç tahsisinde bulunacak. Durumu uygun olmayanların reçeteleri de belediyemiz tarafından karşılanacak. Tedavisi tamamlanan hasta TC kimlik numarası alınarak evine teslim edilecek. Bu projemiz sayesinde vatandaşlar hastaneye geldiğinde güvenli bir şekilde evine dönmüş olacak. Biz sorumluluğu üstünden atan bir anlayışla değil sorumlu bir anlayışla hizmet edeceğiz. Karasu Belediyesi Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinin ardından pek çok sorumluluğu üstünden atmış durumda. Şehrin belli alanları Milli Emlak'a havale edilmiş, bir kısmı Büyükşehir'e bırakılmış. Belediye kendi sınırları içinde vereceği hizmetleri bile farklı kurumlara havale etme gayretine girişmiş. Biz vatandaşın tüm işlerini ve tüm yönlendirmelerini kendimiz yapacağız. Vatandaşın en sıkıntılı olduğu konu iş konusunda muhatap bulamıyor olması. Biz tüm işlerin koordine edildiği bir makam olacağız. Beyaz Masa tam işler hale gelecek. Kültür Müdürlüğü Belediye'nin en aktif müdürlüklerinden biri olacak. Gençlere ve kişisel gelişime ayrı önem vereceğiz. Karasu'da konferans salonları sürekli aktif olacak. Kısa süreli periyodlarla konusunda uzman isimler gelip paneller düzenleyecek. İnsana yatırım en önemli yol göstericimiz olacak. Yoksa yolların yapılması, çöplerin toplanması, sahilin düzenlenmesi zaten yapılması gereken şeyler. Biz beş yıllık görev süremizin sonunda insana yaptığımız yatırım ile halkın karşısına çıkacağız.

 

 

Karar alırken nelere dikkat edeceksiniz?

 

Biz seçimden seçime hesap veren bir yapıda olmayacağız. Bizim felsefemiz bildiğimizi yapmak değil, yaptığımızı bilmek üzerinedir. Şimdiye kadar aldığımız her kararı danışarak, istişare ederek, başarılı olduk.. Belli aralıklarla vatandaş toplantıları gerçekleştireceğiz. Sivil toplumu güçlendireceğiz. Tam manası ile hesap verebilir bir anlayışla hizmet vereceğiz. Bizim lehimize değil, toplumun lehine olacak projelerle var olacağız. Siyasi rakiplerimizin görüşlerini de ciddiye alıp değerlendirilmesi gerekenleri gerçekleştireceğiz. Biz tam manası ile ortak akıl ile yönetime geleceğiz. Bir şehrin hep birlikte nasıl yönetileceğini uygulayarak göstereceğiz.

 

Son olarak okurlarımıza ve seçmenlere ne söylemek istersiniz?

 

Şunu net bir şekilde ifade edelim ki, biz alnımızın akı ile bir hayat yaşadık. Mesleki hayatımızda hep karakterimizi ön plana koyduk. Yol gösterici olarak hep İslam'ı ve Atatürk ilkelerini aldık. Kimseyi kayırmadık. Kimseden torpil görmedik. Kimseye de torpil göstermedik. Kimse bizim adamımız olmadı biz de kimsenin adamı olmadık. Yolu dürüstlükten geçen herkesin bizim yanımızda yeri vardır. Kimseye karşı bir önyargımız yok. Herkesi kucaklayan ve hak edenin hakkını aldığı bir yönetimi hakim kılmak için yola çıktık. Niyetimiz halis. Halis niyette olan herkese de kapımız açık. Şahsi olarak beklentisi olan kişiler bize yakın olmayacaktır. Biz seçim süreci başında ne söylersek sonunda da onu söyleyeceğiz. Beş yıllık görev süremizin sonunda da alnımız açık bırakacağımıza söz veriyoruz. Allah izin eder, halk teveccüh gösterirse güzel günler yakında.