Karasu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle öğrencilerin akınına uğradı. Yalı İlkokulu’ndan 60 öğrenci hayvan barınağına gelerek günün anlam ve önemini idrak etmek adına bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, minik dostlarının tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezine büyük ilgi gösterdi ve barınaktaki hayvanlarla tek tek ilgilendi. Ziyarete Karasu Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Saha Koordinatörü Derya Yücesan ile Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Sakarya Şubesi Teknik Personeli Cansel Aksoy da eşlik etti.

 

Karasu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen çocuklar özellikle yavru köpeklere yoğun ilgi gösterdi. Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hakimi Hamza Ayar, öğrencilere, rehabilitasyon merkezi ve tedavi süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ayar, çocukların sorularını da yanıtlamayı ihmal etmedi. Ziyaret sonunda öğrencilere Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından, sokak hayvanları için kullanılmak amacıyla mama ve su kapları dağıtıldı. Çocuklar, bu kaplara her gün mama ve su koyarak evlerinin önüne bırakacaklarının da sözünü vermeyi ihmal etmedi.

 

Karasu Belediyesi Destek Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım, rehabilitasyon merkezi hakkında bilgi verdi. Karasu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde 60 hayvanın tedavi gördüğünü belirten Yıldırım, burasının bir barınak değil bir tedavi merkezi olduğunu hatırlattı. Yıldırım, “Hasta ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanların rehabilitasyon merkezimizde tedavileri yapılmaktadır. Tedavisi tamamlanan ve sağlığına kavuşan hayvanları, küpeleyerek yeniden yaşam alanlarına bırakıyoruz. Küpelere takılan GPS cihazları ile bu hayvanlarımız Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nce de takip edilebiliyor. Bir veteriner hekim ve yedi personel ile Sakarya’da en geniş hizmeti veren rehabilitasyon merkezlerinden biriyiz” ifadelerini kullandı.

 

Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Hamza Ayar, merkezde verilen hizmetlerden bahsetti.  Karasu’daki her türlü yabani ve evcil hayvana sağlık hizmeti verebilecek kapasite olduklarını dile getiren Ayar, “Bu merkezde kısırlaştırma, kuduz aşılaması, ameliyat ve her türlü tedavi uygulanabilmektedir. Merkezimiz Metin Yıldırım’ın çalışmaları ile teknik açıdan geliştirildi. HAYKONFED Koordinatörü Derya Yücesan ile ortak bir çalışma da yürütmekteyiz. Merkezimiz, Sakarya’daki donanımlı merkezlerin başında geliyor. İnsanlardan da ricamız, hayvanlara karşı duyarlı olalım ve onları sokaklara terk etmeyelim” şeklinde konuştu.

 

HAYKONFED Saha Koordinatörü Derya Yücesan da “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanıyor. Bugün, çocuklarımızla hayvanların daha da kaynaşmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak adına bir program düzenledik. Dünyada hayvanlara işkenceler bitmiyor, çocuklarımızın hayvan sevgisini benimsemeleri için düzenlediğimiz programın da etkili olduğunu gördük. Karasu halkından ricamız, hayvanları sokaklara atmayalım. Besleyemeyeceğimiz hayvanı kendimize alıştırmayalım Onların da birer insan gibi hisleri olduğunu unutmayalım” dedi. 

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: