Suriye’deki karışıklık nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli vatandaşlar, Türkiye’nin bir çok iline olduğu gibi Sakarya’ya da geldi. Son zamanlarda Karasu’da sayıları hızla artan Suriyeli vatandaşların beraberinde pek çok dramatik olayı de getirdiği biliniyor.

 

Bir takipçimizin WhatsApp ihbar hattımıza ilettiği mesajda da tam bir dram gözler önüne seriliyor. Karasu Kuzuluk Mahallesi Boşnak mevkiine giden yol üzerinde yer alan harabe bir evde, bir Suriyeli anne ile bebek ve çocukların yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen takipçimiz, bu vatandaşlara yardım eli uzatılmasının mümkün olup olmadığını soruyor.

 

O EVİN SAHİBİ KONUŞTU haberi okumak için buraya tıklayın

 

“Ben, erkek halimle bu eve girmeye cesaret edemedim. İçeriden ağlayan bebek ve çocuk sesleri geliyor. Mahalle sakinleri, evde bir Suriyeli bayan ile çocuklarının yaşadığını söyledi. Mahalleden bayanlarla beraber Suriyeli kadına yardım etmek için seslendik. Fakat ya bebeklerin ağlama sesinden ya da çekindiğinden cevap vermedi ve dışarıya çıkmadı” diyen takipçimiz ve beraberindeki mahalle sakinleri, “Karasu’nun değerli yetkilileri, ne olur bu çığlığa kulak verin ve bu insanlara yapılabilecek bir şey varsa, yardım edin” diyerek seslerini duyurmak istiyor.