İkinci proje Eylül’de

 

Okula yeni başlayan öğrenciler ve özel eğitim sınıfı öğrencilerinin okula severek gelmeleri amacı ile Nil Karakaya tarafından düzenlenen proje, Perşembe günü başlatıldı. Projenin ilk aşaması olarak Aziziye İlkokulu’nun duvarları, çizgi film karakterleri ile renklendirildi. Proje hakkında açıklama yapan Nil Karakaya, “Amacımız, miniklere okul sevgisini kazandırırken ruhsal ve zihinsel gelişimlerinin artırılması, kültürel ve tarihi kahramanların da tanınması. Özellikle özel öğrencilerin ve gelişim çağındaki miniklerin kendilerini okulla özdeşleştirmesi sağlanması amacıyla düzenlediğimiz projede olumsuz hava şartları dolayısıyla ilk projemizde özel çocuklarımızı projeye dahil edemedik. Fakat Eylül ayında düzenleyeceğimiz ikinci projemizde özel çocuklarımıza öncelik vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

NİL KARAKAYA'NIN İKİNCİ PROJESİ TAMAMLANDI: Haberi okumak için tıklayın

 

Emeği geçenlere teşekkür etti

 

Hayırsever ressamlar tarafından projenin gerçekleştirildiğini belirten Karakaya, “Bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bizleri kırmayıp İstanbul’dan sadece hayır için Karasu’ya gelen değerli resim hocalarımız Nilay Öztürk Uğurlu, Gülşen Aykol, Latife Öztürk, Didem Bozkurt’a teşekkür ederiz. Ayrıca bizlere boya desteğinde bulunan Karasu Belediyesi’ne ve Karasu Kraft Yapı’ya, proje boyunca desteklerini esirgemeyen Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk’e, kıymetli hocamız Musa Yanmaz'a ve Sakarya Kuzey Gazetesi Muhabiri Gülcan Elmalı’ya da teşekkür ederim. Özel çocuklar, bizler için çok önemli. Tüm çalışmalar, onlar için. Onların gözlerindeki mutluluk her şeye değer. Otistik çocuklar için Karasu’da çalışmalarımız devam edecek” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Minikler okulu sevecek

 

Okul bahçesinin rengarenk bir görünüm kazandığını belirten Karasu Aziziye İlkokulu Müdürü Erol Cantürk, “Şimdiden yaz kursları için okula gelen minik öğrenciler, okul duvarlarındaki çizgi film karakterlerine hayran kaldı. Okula yeni başlayan öğrencilerimizin alışmaları ve okullarını sevmeleri için gerçekten çok güzel bir proje oldu. Duvarlarımız, Nil Karakaya öncülüğünde ve hayırsever ressamlarımızın yaptıkları güzel çizimler sayesinde mükemmel bir görünüm kazandı. Öğrencilerin çizgi film karakterlerini gördükten sonra okula koşa koşa geleceklerini düşünüyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir heyecanla tüm öğrencilerimizi okula gelmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABER: Gülcan Elmalı

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: