30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Karasu Kaymakamlığı’nda çelenk töreniyle başladı. Saat 10:30’da düzenlenen programa Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aslan, Jandarma Komutan Vekili Başçavuş Mesut Bingöl, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Kaymakam Mercan’ın kaymakamlık çelengini Atatürk büstüne sunmasının ardından belediye başkanlığı çelengi de bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Çelenk töreninin ardından Kaymakam Aziz Mercan, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Mercan, burada günü anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

 

Mirası gelecek nesillere aktaracağız

 

22 Ağustos’ta başlatılan mücadele, 30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi adını alarak orada elde edilen galibiyetle İzmir’e doğru ordumuzun yürüyüşüyle 9 Eylül’de son buldu” diyen Aziz Mercan, “Ordumuz yaklaşık 9 ilde 400 kilometrelik bir mesafe kat etti. Bu anlamda da dünyanın en hızlı savaşarak toprak kazanan ordusu unvanına sahip. Galibiyetin altında yatan en önemli unsur, milletin vatan, özgürlük ile ordusu ve milletiyle bir bütün olmanın sevdasıdır. 97.yılını kutladığımız Zafer Bayramı’mızı daha nice yıllarını kutlamak ümidiyle önümüzdeki yüzyıllara taşıyacağımıza eminim. Bu büyük zaferi bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu. Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından saat 11:30’da Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda kutlama programı coşkuyla devam etti.

 

 

Vatanın bağrından sökülen hançer

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunumunu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenleri Zübeyda Bulut ve Turgay Ertuğ yaptı. Günü anlam ve nemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Kenan Büyükçapar gerçekleştirdi. “Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getiriliş destanıdır” diyen Büyükçapar’ın coşku dolu konuşması büyük alkış aldı. Konuşmanın ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Metin, Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencisi İlayda Özden ve Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Kanbak, “30 Ağustos” adlı şiirleri seslendirdi. Şiirlerin ardından Serdivan Sahne Sanatları Halk Oyunları Ekibi, Burak Kaya öncülüğünde bir halk oyunu gösterisi sundu. Gösteri, protokol ve vatandaşlar tarafından alkışlarla izlendi. Tören boyunca karate takımı ve sporculardan oluşan gençler, ellerinde Türk Bayrakları ile hazır bulundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı gün akşamı Sahil Park’ta düzenlenen fener alayı ve çeşitli etkinlikler ile Karasu’da coşkuyla kutlanarak tamamlandı.

HABER ve VİDEO: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın