Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99.yıldönümü olan ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada eşi olmayan bir bayram olarak çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karasu’da coşku dolu etkinlikler eşliğinde kutlandı. Salı günü saat 09:30’da Karasu Hükümet Konağı’nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, öğrencilerle birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Sunuculuğunu Sezi Eratik Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Burcu Aksoy’un yaptığı tören, saygı duruşu ve sonrasında Sezi Eratik Ortaokulu Müzik Öğretmeni İsmail Hakkı Gayretli öncülüğünde İstiklal Marşı’nın okunması ile tamamlandı.

 

 

Kendinizi önemseyiniz

 

Çelenk töreninin ardından saat 10:00’da Karasu Şehir Stadı’nda kutlama programı kapsamında çeşitli etkinlik ve gösteriler yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99.yılına ulaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu özel gün, Gazi Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ettiği ve dünyada tek olan bir bayramdır” diyerek sözlerine başlayan Turhan konuşmasında, “Sevgili çocuklar; siz dünyanın en seçkin coğrafyasının çocuklarısınız. Sizler adına bir bayramı olan yüce bir milletin gelecek umudusunuz. Vatanınızı, aileniz gibi biliniz. Umudunuz ve düşleriniz her zaman büyük olsun. Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın: ‘Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz’ Unutmayınız ki, bugün milli ve beraberlik günüdür. Ülkemizin adını, her alanda altın harflerle yazalım. Geleceğin mimarları sizlersiniz, kendinizin ne kadar önemli olduğunuzu bilerek çalışınız” ifadelerine yer verdi.

 

Umut ve kardeşliğin temsilcisiyiz

 

Çetin Turhan’ın ardından günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşmasını Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Irmak Tuna yaptı. Sözlerine, “23 Nisan, bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktasıdır. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır bu özel gün” diyerek başlayan Tuna, konuşmasını “Şimdi böylesine özgürsek, gülüyorsak, okuyor ve okutuyorsak temellerinin atıldığı tarihtir 23 Nisan. Biz, yedi düvele kafa tutan atalarımızın onurlu çocukları, umut ve kardeşliğin temsilcisi ve aydınlık yarınların temsilcisi olduğumuzun farkındayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak bu vatana sonsuza dek sahip çıkacağız” sözleri ile tamamladı. Öğrenci konuşmasının tamamlanmasının ardından Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri bir gösteri sundu. Gösteri, stadı dolduran vatandaşlardan büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Birsen Bozan, ’23 Nisan’ adlı şiiri seslendirdi.

 

Şiir ve gösteriler

 

Aziziye İlkokulu İzci Grubu’nun hazırladığı ront gösterisi beğeniyle izlenirken, İnönü İlkokulu öğrencilerinin ritim gösterisi de dinleyenlerden büyük alkış aldı. TOKİ Demokrasi İlkokulu öğrencisi Hasan Ali Gürbüz, ‘Dünya Çocuk Bayramı’ adlı şiiri seslendirdi. Ardından Aziziye İlkokulu öğrencileri, sınıf öğretmenleri Lale Turhan eşliğinde bir bağlama dinletisi sundu. İnönü İlkokulu öğrencilerinin bayrak gösterisi büyük beğeni toplarken, Karasu Halk Eğitimi Merkezi karate gösterisi adeta nefesleri kesti. Gazi Ortaokulu halk oyunları ekibinin sunduğu gösteri ilgiyle izlenirken, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Alaattin Oral şeflinde öğrenciler tarafından sunulan saz dinletisi de kulakların pasını aldı. Ardından Sezi Eratik Ortaokulu öğrencileri bir ritim gösterisi daha sundu. Törenin son etkinliğinde ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından Karadeniz yöresi ‘Kolbastı’ gösterisi gerçekleştirildi. Bu coşkulu gösteri ile 23 Nisan kutlama etkinlikleri sona erdi. Program sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim ve şiir yarışmaları ile zeka oyunları turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkanı İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi.

 

İlkokullar kategorisinde, İnönü İlkokulu zeka ve akıl oyunları sınıfında düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

Egelibriya / Denge:

1) Şevval Nur Uçar (İnönü İO)

2) Zeynep Vardar (FSM İO)

 

Q Bitz:

1) Arda Karameşe (İnönü İO)

2) İlayda Çobanoğlu (Adatepe İO)

 

Pentago:

1) Nezir Karadeniz (İnönü İO)

2) Esat Türk (Adatepe İO)

 

Mangala:

1) Hatice Zehra Yazgan (FSM İO)

2) Yusuf Eren Topçu (İnönü İO)

 

Ortaokullar kategorisinde, İnönü İlkokulu zeka ve akıl oyunları sınıfında düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

Mangala:

1) Hamza Durmaz (Karasu İmam Hatip OO)

2) Semih Aktaş (Adatepe OO)

 

Reversi:

1) Senanur Demetgül (Adatepe OO)

2) Muhammet İshak Gök (FSM OO)

 

Kulami:

1) Nurgül Arabacı (Adatepe OO)

2) Asude Yılmaz (Şehit Oktay Demirci OO)

 

Pentago:

1) İsmail Hamza Yüce (Gölköprü OO)

2) Cengizhan Bayrak (Şehit Oktay Demirci OO)

 

 

İlkokulu kategorisinde düzenlenen 23 Nisan konulu resim yarışmacında dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

1) Ecrin Yıldırım (İnönü İO)

2) Reysa Bilgin (FSM İO)

3) Güneş Yılmaz (İnönü İO)

 

Ortaokul kategorisinde düzenlenen 23 Nisan konulu şiir yarışmacında dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

1) Muhammed Aydın (Sezi Eratik OO)

2) Zeynep Sare Saka (Namık Kemal İmam Hatip OO)

3) Betül Avcı (FSM OO)