Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Darıçayırı Şehit Oktay Demirci İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti ve bayan velilerle bir araya geldi. “Bugün sizi dinlemeye geldik. Biz susacağız ve siz konuşacaksınız, sizi dinleyeceğiz” diyen Töre, bir süre önce kendisine gerçekleştirilen ziyarete iadei ziyaret yapmak amacıyla da burada bulunduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ergüven Aslan ve Engin Kahraman ile birlikte Karasu Darıçayırı’na gelen Töre’yi ziyaret sırasında Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve şube müdürleri Halil Dursun ile Ahmedlatif Şahin de yalnız bırakmadı. Töre bayan velilerle yaklaşık 30 dakika görüştü ve ardından okul binasında incelemelerde bulundu.

 

Birleştirilmiş sınıf sorunu

 

Velilerin ortak sorunu olan birleştirilmiş sınıf sorununun Darıçayırı’nda çözüldüğünü ifade eden Pervin Töre, bu konuda velilerden olumlu dönüşler aldı. Veliler, “Okulumuzdaki en önemli sorun birleştirilmiş sınıf sorunuydu. Bu çözüldü. Sizlere teşekkür ediyoruz. Bir diğer talebimiz rehber öğretmen eksiğinin giderilmesi. Çocuklarımızın rehber öğretmen gözetiminde eğitim almasına ihtiyacı var. Bizler veli olarak ders çalıştırma yöntemlerini bilemiyoruz. Okullarımızda kurslar açılmasını bekliyoruz. Kültürel ve sosyal faaliyetlerin de yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Karasu’da bir sağlık meslek lisesi yok. Çocuklarımızı Adapazarı’na göndermek zorunda kalıyoruz. Kantinlerde satılan ürünlere dikkat edilmesini istiyoruz. Okul çevresinde güvenlik eksiğimiz var. Bahçe duvarlarımız çok güvenli değil. Öğle arasında çocuklarımızın okulda vakit geçirse daha iyi olur.. En önemlisi de yeni sistemde tercihleri nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Kafamız yeni sistemde çok karıştı” şeklinde taleplerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Töre, velilerin istek ve şikayetlerini tek tek not aldı ve gerekli talimatları müdür yardımcılarına verdi.

 

 

Karasu, zorunlu hizmete alındı

 

Velilerin sorularını alan ve taleplerini dinleyen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Töre, bayan velilere de ayrıca yanıt verdi. Türkiye’nin genelinde şu an bir rehber öğretmen açığı bulunduğunu belirten Pervin Töre, “Sakarya’da da birinci sıradaki eksiği olan branş rehber öğretmendir. Diğer branş öğretmenleri de bir rehber öğretmen gelinceye kadar gerekli eğitim ve desteği verebilecek seviyededir. Karasu’nun tüm okullarını zorunlu hizmet kapsamına aldık. 1-2 yıl içerisinde bu talep ettiğiniz eksik tamamıyla ortadan kalkacaktır.” dedi. Ayrıca ‘Adını Sen Koy, Eğitimini Ben Vereyim’ projesi kapsamında okul velileri ile bir anket düzenlenmesini isteyen Töre, velilerin talepleri doğrultusunda Halk Eğitimi Merkezi kapsamında kurslar açılmasını da istedi. Pervin Töre, “Bayanlara tek tek anket yapılsın. İstekleri doğrultusunda girişimcilik kursları da açılsın. Bayanlara küçük kredilerle teşvik kursları veriliyor. Darıçayırı’nı bir tekstil şehri haline getirmek zor değil. Sizler, evinizden de geçiminizi sağlayabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Ben de bu kursların sertifika törenine katılacağım.” ifadelerini kullandı.

 

“Eğitim evde başlar”

 

Velilere çocuk gelişimi ve eğitimi hakkında bazı tavsiyelerde de bulunan Töre, “Çocuk eğitimi önce evde başlar. 3 yaş grubundan itibaren çocuk almaya başlar. Sizler ne verirseniz okullarda da onu almaya devam eder. Ailenin birliğinin önemini çocuklarınıza verin. Onunla zaman geçirin. Veli eğitimi çok önemlidir. Çocuklarınızla zeka oyunları oynayın ve bulmacalar çözün. Onlara sorumluluk bilincini öğretin. Sorumluluk almasını sağlayın.” şeklinde önerilerde bulundu. 8.sınıfta sınavların kaldırıldığını sözlerine ekleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Yapılacak en doğru şey yapıldı ve herkesin kendi bölgesinde okuması için gerekli düzenleme gerçekleştirilerek 8.sınıf sınavları kaldırıldı. Karasu’da Anadolu lisesi, imam hatip lisesi ve meslek liseleri modelleri oluşturduk. Mezun olan öğrenciler, evlerine en yakın okulları tercih edebilecek. Böylece evden uzaklaşarak başka ilçelere erken yaşta gitmeyecek ve zararlı alışkanlıklara mümkün olduğunca bulaşamayacak. Çünkü evinden uzaklaşan çocuk, özgür olduğunu düşünerek farklı alışkanlıklara yönelebiliyor. Bölge çalışmaları bu olumsuzlukların da önüne geçecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Okulda inceleme ve düzenleme

 

Veliler ile yapılan görüşmenin ardından Pervin Töre, Darıçayırı İlk ve Ortaokulu Müdür Vekili Şakir Kuş, Okul Aile Birliği Başkanı Aslı Yılmaz ve müdür yardımcıları il birlikte okul binasında incelemelerde bulundu. Yemekhane, kantin ve bilişim sınıfı ve bazı noktaların yetersiz olduğunu belirten Töre, buraların yenilenmesi için gerekli talimatları verdi ve adeta Darıçayırı’na ‘kadın eli değdi’ dedirtecek düzenlemelerin yapılması için çalışmaların başlatılmasını istedi. ‘Beslenme Dostu Okul’ kapsamında bu okul sayılarının Karasu’da arttırılmasını isteyen Pervin Töre, kantinlerde gerekli çalışmaların da yeniden yapılmasını istedi. Öğrencilerle de yer yer sohbet eden Töre, öğretmenlerle bir süre görüştükten sonra Darıçayırı’ndan ayrıldı.