Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Mehmet Görmez'in istifasının ardından, başkanlığa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş atandı. 

 

Erbaş'ın ayrıca Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili önemli tespitler yaptığı makaleleri yer alıyor. Erbaş'ın, "Mesih Mehdi Beklentisi ve İstismarı" başlıklı makalesi de bunlardan biri... FETÖ'nün dini bir yapı olarak nitelendirilemeyeceğini vurgulayan Erbaş, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e atfedilen sıfatların ise İslam dini ile asla bağdaştırlamayacağını ifade etmişti.

 

ALİ ERBAŞ SAKARYA'DA

 

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu’nun Kabadüz ilçesi Yeşilyurt köyünde doğdu. Sakarya İmam Hatip Lisesi'nde okudu. 1980'de Marmara Üniversite'ne girdi ve buradan 1984 yılında mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında 5 yıl süreyle Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Erbaş, 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Ali Erbaş, daha sonra bu yılın Haziran ayında Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 yıl önce çektirdikleri fotoğraf Mustafa Kamacı'nın arşivinden çıktı.