Cumartesi günü Hükümet Konağı’nda düzenlenen çelenk töreninin ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı Karasu ŞÜİAAL konferans salonunda gerçekleştirildi. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve sahneye konulan duygu dolu anma programı, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayhan Köse ve okulun Almanca Öğretmeni Zuhal Albayrak’ın sunduğu program, saygı duruşu ve ardından Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı, Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Koç yaptı. Atatürk’ün hayatından kesitler veren Koç, konuşmasının sonunda, “Mustafa Kemal’i biz öğretmenlerin kılavuz edineceği ve geleceğin mimarı siz gençlerin O’nu daha iyi anlayacağını ümit ediyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80.yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk’ü Anlamak” temalı görüntü izletildi. Görüntülerin ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne, Yarınlara Atatürk” konulu söz korosu sahne aldı. 12.sınıf öğrencisi Fatih Osman Gümüş’ün sahneye koyduğu Zeybek gösterisi ise büyük alkış aldı. Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde ŞÜİAAL öğrencileri tarafından oluşturulan koro, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Öğrencilerin koro ve solo halinde seslendirdiği “Vardar Ovası, Bülbülüm Altın Kafeste, Gemilerde Talim Var, Fikrimin İnce Gülü ve Manastır Türküsü” isimli türküler beğeniyle dinlendi.

 

 

Anma programının sonunda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi. Ödül töreninin ardından program sona ererken dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle sıralandı:

 

Kompozisyon Yarışması:

1) Ebrar Kibar (Karasu Anadolu Lisesi)

2) Şeyma Kaba (ŞÜİAAL)

3) Ceren Güler (Karadeniz MTAL)

 

Şiir Yarışması:

1) Zeynep Berre Akgün (Aziziye İO)

2) Yusuf Eren Topçu (İnönü İO)

3) Cemile Genç (Aziziye İO)

 

Resim Yarışması:

1) Selin Direk (FSM OO)

2) Hayrunnisa Abanoz (Sezi Eratik OO)

3) Yağmur Taş (Sezi Eratik OO)