Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajına “Yeni bir eğitim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz Okula yeni başlayacak öğrencilerimizin ve velilerinin heyecanı ise çok daha fazla. Biz eğitimciler, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak gibi gerçekten de çok ağır bir sorumluluğu sırtımızda taşıyoruz. Sürekli değişen, değişim hızı katlanarak artan bir dünyada bunu başarabilmek hiç kolay değil. Burada en büyük sorumluluk, hiç kuşkusuz eğitim camiamıza, anne ve babalara ve bilhassa gençlerimizi yetiştirip, geleceğe hazırlayacak olan değerli öğretmenlerimize düşüyor” diyerek başlayan Turhan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Sevgili öğrenciler,

Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.

 

Değerli veliler,

Eğitim de başarı; Okul, aile ve çevre üçgeninde şekillendiği için, sizlerden kendinizin ve ülkemizin geleceğinin garantisi gençlerimizin eğitim öğretim yuvalarındaki yolculuklarında desteklerinizi bekliyoruz. Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizlerin de emeği var. Hiçbir zaman unutmayalım ki, iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim öğretimin üç ayağından birinin siz veliler olduğu için 2019-2020 eğitim öğretim yılını Karasu’da “Etkin Veli İletişimi” yılı ilan ettik.  Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için onları destekleyerek her zaman onların yanında olduğunuzu htirmenizi bekliyoruz.

 

Yeni eğitim öğretim yılında gerek devlet yatırımı olarak, gerekse vatandaş katkıları ile okullarımızda gerekli onarımlar yapılmış, ders araç gereç ve malzeme ihtiyaçları tamamlanmış, çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için gerekli önlemler alınmıştır. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle öğrencilerimiz ile ailelerine, tüm öğretmenlerimize ve bütün eğitim camiamıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum"