Karasu’da ilk kez düzenlenen Mesleki Teknik Eğitim Fuarı, Pazartesi günü geniş katılımlı bir tören ile açıldı. İki gün süreyle Atatürk Bulvarı’nda açık kalan fuara vatandaşlar ve ilçe öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Pazartesi günü saat 11:00’da açılışı yapılan fuarın kurdelesini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve ilçe protokolü birlikte kesti. Fuara Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Metal Teknolojisi Alanı, Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Kimya Teknolojisi Alanı, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Mobilya - İç Mekan Tasarımı Alanı olmak üzere altı bölüm ile katıldı. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise El Sanatları Teknolojisi Alanı, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı olmak üzere dört bölüm ile fuarda yerini aldı. Karasu Mesleki Eğitim Merkezi de Güzellik ve Saç Bakımı Alanı ile fuarda yerini aldı.

 

 

Projeler ve etkinlikler dikkat çekti

 

Toplam 12 stant ile bu yıl birincisi düzenlenen fuarda, öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları ve ürünleri sergiledi. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çalışmaları ve projeleri dikkat çekti. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de hazırladıkları çalışmalar özellikle bayanların büyük ilgisi ile karşılaştı. Çocuk Gelişimi öğrencileri, iki gün süreyle palyaço ve yüz boyama etkinliği ile minik davetlileri eğlendirirken, Yiyecek İçecek Hizmetleri öğrencileri tarafından hazırlanan yiyecekler de iftarda öğrenciler tarafından afiyetle yendi. Karasu Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakımı Alanı öğrencileri de iki gün süreyle gönüllü katılımcılara hizmet verdi ve alanlarını başarıyla tanıttı. Üç meslek lisesinin müdürleri Ali Salim, Canan Başaran ve Osman Aydın, fuar süresince davetlilerle yakından ilgilenmeyi ihmal etmedi. Fuar, iki gün süreyle oldukça renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

 

Karasu, önemli bir adım attı

 

Stantları tek tek gezen ve öğrencilerden bilgi alan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ortak fuar, halkımızın da beğenisini topladı. Bunu bir başlangıç kabule diyoruz ve gelenek haline getirilmesini bekliyoruz” dedi. Meslek eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Mercan, Karasu Haberlerine yaptığı açıklamada “Türkiye’nin, bu alanda yetişmiş ara kalifiye insanlara ihtiyacı var. Devletimiz, meslek eğitimlerine önem ve incelik veriyor. Bu doğrultuda ilçemiz girişinde de 20 milyon liralık bütçeyle yeni bir meslek lisesi yapılıyor. Bu yatırımın da ilçemize kazandırılması sevindirici bir durumdur. Sanayileşme alanında adım atan Karasu, eleman ihtiyacı olarak önemli bir adım atacaktır” ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise “Amacımız mesleki eğitimin tanıtılmasıdır. Mesleki eğitimi tanıtmak, öğrencilerin meslek seçerken yapabilecekleri ve sevecekleri meslekleri seçmelerine yardımcı olmak, böylece hem yaptığı işe saygı duyan hem de yaptığı işte verimli olan bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde açıklamada bulundu.