Bu yıl ellincisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölge elemelerine 14 projeyle katılan ilçemiz öğrencileri, elde ettikleri beş büyük dereceyle eğitim alanında önemli bir başarıya damga vurdu. Sekiz eğitimci ve on öğrencinin takdir ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirildiği törende, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, öğrencilere birer de altın hediye etti. “Yarışmaya Karasu’dan toplam 14 proje dahil edildi. Bu sayı ile Sakarya genelinde en çok sayıda projeyle kabul edilen ilçe olduğumuzu gösterir. Kabul edilen 14 projemizden iki adet birincilik, iki adet ikincilik ve bir adet de üçüncülük elde edildi” diyen Mercan, şu ifadeleri kullandı:

 

Çıtayı yukarılara taşıdık

 

Eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin ilçemize kazandırdığı bu dereceler büyük bir başarının örneğidir. Geçen sene de bu anlamda başarılı bir dönem geçirdik. Başarıyı bu sene daha da yukarıya taşıdık. Eğitim alanında çıtayı bu derece yükseltmek özverili bir çalışmanın sonucudur. Emeği geçen herkesi kutluyorum” Birincilik elde eden iki projenin 8-12 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandığı öğrenildi. Kaymakam Aziz Mercan ayrıca, Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin 29 Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 1.Türk Psikoloji Öğrenci Kongresi’nde bildiri sunmak üzere davet edildiğini de sözlerine ekleyerek tebriklerini sundu.

 

 

Dereceye giren projeler, danışman öğretmenleri, öğrenciler ve okulları ise şöyle sıralandı:

 

Tarih 1. Karasu Anadolu Lisesi: “Tarihe Bir de Buradan Bak” konulu projeyle, Ali Şahin Yakut danışmanlığında Hüseyin Eryılmaz ve Ulaş Demirci .

Sosyoloji 1. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: “Kadın Mahkumların Ceza İnfaz Kurumlarındaki Mesleki Eğitimin İstihdama Yönelik Katkılarına İlişkin Algıları Üzerine Bir Araştırma” konulu projeyle, Derya Özsoy Turhan danışmanlığında Nil İleyda Ege ve Emin Burak Şener.

Sosyoloji 2. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi: “Toplumda Muska Algısı ve Bağımsız Değişkenlere Göre İncelenmesi Sakarya Örneği” konulu projeyle, Ergün Demir danışmanlığında, Ayşim Bayram ve Ahsen Akdeniz.

Tarih 2. Ş.Ü.İ.Abanoz Anadolu Lisesi: “Almanya’da Bir Osmanlı Müzesi: Dresden Türekische (Türk Ordusu) Müzesi ve Bu Müzeyi Ziyaret Eden Almanların Osmanlı Algısı” konulu projeyle, Barış Örgen danışmanlığında, Mert Ali Şahin ve Haşim Becer.

Psikoloji 3. Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi: “12.Sınıf Öğrencilerinde Akademik Ertleme ve Aleksitimi İlişkisi Sakarya Örneği” konulu projeyle, Ergün Demir danışmanlığında, Serra İrem Soytürk ve Merve Nursel Karadeniz.