Minik öğrenciler, arka planında ‘Film bitmedi, sezon finali’ yazan kara tahtanın bulunduğu sınıfa, Hababam Sınıfı müziği eşliğinde girdiler. 80’lerin unutulmaz okul kıyafeti kara önlük giyen öğrencilerin, önlerinde çay tepsisi ve el çıngırağı ile Adile Naşit’in canlandırdığı ‘Hafize Ana’ tiplemesi ile sınıfa girmesi büyük alkış aldı.

 

Ortasında soba bulunan ve Hababam Sınıfı’nı hatırlara getiren 80’lerin karne töreninde sınıf öğretmeni Ayten Kaya da, unutulmaz dizinin öğretmen tiplemesi Ayşen Gruda’dan esinlenilerek sınıfa ‘Okula yeni atanan Ayten Gruda’ olarak davet edildi. Ayten Kaya, birebir 80’lerin öğretmeni gibi koyu renkli ve fularlı bir kıyafet giyerek, o dönemin tarzını yansıtan bir de gözlük taktı. Ayten Kaya’nın 80’lerin öğretmeni tiplemesi de büyük beğeni topladı.

 

 

Nostaljik karne töreni öncesi konuşan Ayten Kaya, “Zübeyde Hanım Anaokulu olarak yine bir farkındalık oluşturmak istedik. Hem velilerimize geçmişi hatırlatmak hem de öğrencilerimize, geçmişten bugüne kadar meydana gelen değişimi göstermek istedik. O günlerde, ‘bugün ne giyerek okula gitsem’ diye düşünmezdik. Yakamızdaki kırmızı kurdele, başarının işaretiydi ve bizler bununla mutlu olurduk. Bugün en güzel oyuncaklar bile çocukları mutlu etmezken, o zamanlarda silgiyi ortadan delip, kaybolmasın diye boynumuza asardık. Sobaya ısınmanın zorluklarını bugün çocuklarımız bilmiyor ama bir an olsun onlara bunu göstermek istedik” dedi.

 

Kaya, karne töreninde öğrencilere verilecek hediyelerin bile nostaljik olarak hazırlandığını belirterek, “Siz değerli velilerden ricamız, o zamanlarda olduğu gibi hediyelerin verilmesi sırasında avuçlarınız acıyana kadar çocuklarınızı alkışlayınız” şeklinde konuştu. Başarılı bir nostaljik gösteriyle karnelerini alan çocuklara, ‘seyyar dondurmacı amca’ karakteri tarafından külah dondurma dağıtıldı. Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Bu güzel gösteriyi hazırlayan öğretmenimize teşekkür ederiz. 80’li yıllara hepimiz bir an olsun geri gittik. Minik öğrencilerimizin başarılı sunumu için de kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.