KARASU KAYMAKAMI ŞAFAK GÜRÇAM'IN KARNE MESAJI:

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 9 Haziran Cuma günü sona ermesi nedeniyle, velilere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik bir karne mesajı yayınladı.

 

Çocuğun karnesi, anne baba için de eksikleri gösteren bilgidir. Öncelikle çocuğunuzun başarısızlık nedenlerini tespit edin” diyerek karne mesajına başlayan Gürçam, “Daha sonra aileler çocuğun yaşadığı üzüntüleri bitirip, çözüm üretmelidir. Kötü karne getiren çocuğunuza asla kızmayın, suçlamayın. Onu tehdit etmeyin, bağırma, dövme ve cezalandırma gibi onur kırıcı davranışlardan kesinlikle uzak durun, başarı ve başarısızlık durumunda heyecanınızı fazla dışa vurmayın” ifadelerini kullandı.

 

Öncelikle karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durum ve memnuniyetinizi dile getirin. Kırık notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, kesinlikle kıyaslama yapmayın. Arkadaşının karnesinin daha başarılı olduğunu söyleyip, arkadaşıyla kıyaslama yapmak son derece yanlıştır. Bunun yerine bir sonraki dönem düzeltme fırsatı olduğunu söyleyin” diyen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

Kıymetli öğretmenler, ülkemizin ve cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, ders ve ödev etkinliklerinin dışında okuma, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin. Öğretmenler olarak yaptıklarımızı, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı, varsa hatalarımızı, bunların ışığında gelecek öğretim döneminde nasıl daha faydalı olabileceğimizi bir kez daha gözden geçirin.

 

Sevgili öğrenciler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde çok büyük çabalar sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda sizler yükselteceksiniz. Unutmayın tembel öğrenci yoktur, okumanın bilincinde olmayan çalışmayan öğrenci vardır. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. Sonuçta hedefinize ulaşırsınız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum

 

KARASU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HALİL DURSUN'UN KARNE MESAJI:

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Karasulu öğrencilere, velilere ve eğitimcilere hitaben bir karne mesajı yayımladı.

 

9 Haziran tarihi itibarıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Yıl boyunca göstermiş olduğunuz gayret ve çalışmaların karşılığı olan karne heyecanınıza yürekten katılıyorum. Yıl boyunca emek sarf eden tüm öğrencilerimizi, idareci ve öğretmenlerimiz ile velilerimize tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum” diyerek mesajına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, mesajının tamamında şu ifadeleri kullandı:

 

Sevgili öğrenciler, karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı. Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Tatilde, yoğun bir öğretim döneminde yapamadığınız sosyal ve kültürel etkinliklerinizi, ilgi ve merak alanlarınızı geliştirebilmenizi tavsiye ederim. Yoğun teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz.

 

Değerli okul idarecilerimiz ve  öğretmenler, karne notları istediği gibi olmayan öğrencilere tecrübeleriniz ile rehberlik ederek başarıya giden yolda onlara yalnız olmadıklarını htiriniz. Böylece sizi örnek alan öğrencileriniz gelecek yıla büyük bir istek ve azimle başlamış olacaklardır. Bir yıl boyunca yapmış olduğumuz çalışmaların sonuna geldik. Dinlenmeyi öğrenciler kadar sizlerde hak ettiniz. Sürekli gelişen hayatımızda kişisel ve mesleki gelişiminizi ihmal etmemeniz temennisiyle, fedakârca çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Sayın veliler, aile içi iletişiminizi geliştirmek, çocuklarınıza tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeşitli etkinlikler yapmak, aile bağlarınızı güçlendireceği gibi çocuklarınıza da kendilerini iyi htirecektir. Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuğunuz eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görünüz ve çocuğunuzu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamayınız. Geleceğimizin geçmişimizden daha güzel olması temennisi ile tüm öğrenci, idareci ve öğretmenlerimize iyi tatiller dilerim

 

KARASU'DA KARNE HEYECANI haberini okumak için buraya tıklayın