1995 yılında Kuzey Irak’ta şehit olan İbrahim Abanoz, ismini taşıdığı okul öğrencileri tarafından mezarı başında ve konferans salonunda düzenlenen iki program ile anıldı. 17 Ekim Salı günü Yalı Mahallesi Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma programına Karasu İlçe Milli Eğitim müdürü Halil Dursun, Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Hakkı Güven, okul eğitimcileri ve öğrenciler katıldı. Ulu Camii İmam Hatibi Necmi Sevindik eşliğinde, Abanoz ve tüm şehitlerimiz için dua edildi.

 

 

Okul Müdürü İsmail Hakkı Güven, anma programı öncesi öğrencilere İbrahim Abanoz’un şehitlik öyküsünü anlattı. “Vatanı ve silah arkadaşları için canını hiçe sayan aziz şehitlerimizden biridir İbrahim Abanoz. Kahraman şehitlerimiz, sizler gibi ülkesine ve milletine bağlı gençlere emanet edilen bu toprakların ilelebet özgür kalması için gözlerini bile kırpmadan canlarını vermiştir” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ise, “Bu bayrak, burada yatan şehidimiz gibi binlerce kahraman sayesinde özgürce dalgalanmaktadır. Eminim ki aranızda İbrahim Abanoz gibi, Ömer Halis gibi gözünü kırpmadan canını feda edecek gençler var. Başta İbrahim Abanoz olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Sizler, onlardan emanet aldığınız bu bayrağı, aynı inançla gelecek nesillere emanet edeceksiniz” ifadelerini kullandı. Ulu Camii İmam Hatibi Necmi Sevindik eşliğinde edilen duanın ardından mezar başındaki program sona erdi.

 

Saat 15:00’da Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda da anma programı devam etti. Okulun Tarih Öğretmeni Mehmet Zafran öncülüğünde hazırlanan ve okul öğrencilerinden Sümeyye Alemdar’ın sunumuyla gerçekleştirilen programda, okulun tarihçesi, okul misyonu ve İbrahim Abanoz’un hayatı, 9.sınıf öğrencilerine anlatıldı. Okul öğrencilerinden Gözde Aksoy, babası tarafından İbrahim Abanoz’un mezar taşına yazılan şiiri okudu. Duygusal dizelerin ardından Abanoz’un silah arkadaşı Sait Çetin ve diğer silah arkadaşları tarafından hazırlanan video öğrencilere izlettirildi. Okul tarafından düzenlenen etkinlik fotoğraflarının da sunumu ile anma programı sona erdi.