Millet ittifakı kapsamında bazı ilçelerde İYİ Parti’nin bazı ileçlerde ise CHP’nin aday çıkaracağına dair haberler Sakarya kulislerini meşgul ederken, Karasu’nun durumu merak konusu oldu. Kulislerde dolaşan haberlerde Karasu’nun CHP’ye bırakıldığı iddia edilirken, CHP ve İYİ Parti Karasu İlçe Başkanları, Karasu Haberleri İnternet Medyası’na konuştu. İki ilçe başkanından demeç alan Karasu Haberleri, farklı yönlerde iki iddia ile karşılaştı. Şimdi ilçede hangi ilçe başkanının söylediklerinin haklı çıkacağı merak ediliyor. İşte CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın ve İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Arslan’ın söylentilere dair verdiği demeçler:

 

 

Arslan: Yalan haber, asparagas haber!

 

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Levent Arslan, Sakarya kulislerinde Millet ittifakının şartlarının belirlenmesine dair dolaşan haberleri “Yalan haber, asparagas haber” olarak nitelendirdi. Karasu Haberleri İnternet Medyası’na açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, “Böyle bir konuşma yapılmadı. Büyük ihtimal Çarşamba günü itibariyle belli olacak. CHP’nin aday açıklamadığı 9 ilçe var. Bu 9 ilçeyle ilgili anlaşma yapıldı. Aday açıkladıkları 7 ilçeyle ilgili daha görüşme olmadı. Milletvekilleri ve il başkanları Çarşamba günü bir araya gelecek. Kim nerede alabilir, kim hangi ilçede ipi göğüsleyebilir tartışılacak ve karara bağlanacak. Adapazarı ilçesinde her iki parti de aday çıkartacak. Aynı durum Karasu için de düşünülüyor. Hem İYİ Parti hem de CHP çıkartacak. Ya da söylentilerin aksine CHP’nin çekilmesi, İYİ Parti’nin aday çıkarması düşünülüyor” dedi. Karasu Haberleri İnternet Medyası’nın “Başkan Mehmet İspiroğlu’nun, İYİ Parti’den aday olma ihtimali var mı?” sorusuna ise İlçe Başkanı Levent Arslan, “Yorumsuz bırakıyorum” şeklinde cevap verdi.

 

 

Aydın: Haberler doğru, Karasu’ya hayırlı olsun

 

CHP Karası İlçe Başkanı Nurhan Aydın ise, Arslan’ın ifadelerinin aksine haberleri doğrulayacak şekilde açıklamalarda bulundu. “CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır’ın bizzat anlaşma sağlandığına dair bilgi vermesi üzerine Sakarya haber sitelerinde de yer alan haberi sosyal medya hesabımızdan halkımıza ve seçmenlerimize duyurmak amacıyla paylaştık” diyen Aydın, haberlerin doğru olduğunu iddia etti. Nurhan Aydın, Karasu Haberleri’ne yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Particilikte hiyerarşik düzen esastır. Bizlerin üzerinde il başkanları ve milletvekilleri var. Biz, onların ağzından onay almadıkça bu tür bilgileri paylaşmayız. 3 Aralık 2018’den beri Dr.Kerem Erksoy ile yolumuza devam ediyor, etmeye de devam edeceğiz. Karasu’ya hayırlı olsun. İYİ Parti, Karasu’da CHP’nin adayını destekleyecek. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan konuşup anlaştığı yönünde bilgi aldık. İl Başkanımız Erdoğan Isır ve Sakarya Milletvekilimiz Engin Özkoç ile görüşerek haberi doğruladık”