Karasu’nun girişinde yer alan ve Döşeme mevkii olarak bilinen alana Roman vatandaşların yerleştirilmesi için başlatılan çalışmalara mmahalle sakinleri tepki gösterdi. Roman vatandaşların bu alana yerleştirilmesini istemeyen vatandaşlar, toplanarak bir basın açıklaması okudu. Mahalle sakinlerinden Ahmet Sevim, “Burada 10 tane hane var. Bizler bu alanda uzun yıllardır yaşıyoruz. Hayvancılık ve tarımla geçiniyoruz. Evlerimizin tam ortasına Roman vatandaşların yerleştirilmesi için dolgu çalışması yapılıyor. Bizler Roman vatandaşların buraya yerleştirilmesine karşıyız” diyerek tepki gösterdi.

 

KARASU ROMAN DERNEĞİ'NDEN CEVAP GELDİ: Haberi okumak için tıklayın

 

Yaklaşık 50 yıldır Karasu’da Döşeme mevkii diye bilinen bölgede yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Muazzem İkinci, “Biz geldiğimizde burası adeta çöldü. Çalıştık, çabaladık burasını tarım alanı haline getirdik. Belediye ekiplerimiz, buraya şimdi dolgu yapıyor. Bizler bu çalışmadan ötürü mağdur durumdayız. Ya malımıza mülküme sahip çıksınlar ya da arsalarımızı evlerimizi istimlak edip bizi başka bir yere taşısınlar. Ayrıca burası Karasu’nun girişi, ilçenin girişinde böyle bir manzara oluşmasına ilçe büyüklerimiz nasıl göz yumabiliyor anlamış değiliz” dedi. Mahalle sakinleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muazzem İkinci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Döşeme mevkiinde Roman vatadaşlar için başlatılan dolgu çalışmasına mahalle sakinleri olarak karşı şıkmaktayız. Yapılacak konutlar için seçilen yer devlet hazinesi olup, tapuda tarım arazisi olarak görünmektedir. Tarım arazilerine konut yapılamaz. Güvenlik açısından da bu çalışmalar sakıncalıdır. Hayvancılık ve tarım için kullandığımız alana Roman vatandaşların yerleştirilmesini istemiyoruz. Bu vatandaşların mağduriyeti elbette giderilmeli. Ama bu alan, tarım arazisi olan Döşeme mevkii olmamalıdır. Gerekli izinler olmadan başlatılan çalışmalar, yasal olmadığı gibi mahalle halkının güvenliği açısından telafisi olmayan sosyal olaylara sebep olacaktır. Tepkimiz her geçen gün artmaktadır. Yetkili mercilerden bu çalışmaların sonlandırılmasını istiyoruz”

 

HABER: Nevtan Angün / KAMERA: Hasan Kar

 

HABERE AİT VİDEO: