Özel bir firma sponsorluğunda Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan spor sahası, sentetik saha haline getirilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. Tesisin açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Okul Müdürü Turgut Aksu, saha sponsoru olan Progıda A.Ş. Kocaali Bölge Müdürü Erkan Güldiken ile okul aile birliği başkanları birlikte kesti. Karasu’da ilk defa bir okula kazandırılmış olan sentetik sahanın ilk maçında başlama vuruşunu da okul öğrencileriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. Çift kale müsabakalara uygun olarak yapılan sahada, öğrenciler bir de gösteri maçı yaptı. Maç öncesi, Çetin Turhan ve Erkan Güldiken, kaleye geçen öğrencilere birer penaltı atışı yaptı.

 

Derslerine de olumlu etki edecek

 

Tesisin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Öğrencilerimizin hem sosyal kültürel hem de sportif faaliyetlerde gelişmesi için birçok yerde çalışmalarımız sürüyor. Bugün de Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu bahçesine İntegral Grup tarafından yapılan sahanın açılışı için bir araya geldik. Sportif çalışmalar öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerinin yanı sıra derslerindeki başarılarına da olumlu etki etmekte. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasına öncülük eden İntegral Grup’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Gurur duyduk

 

Progıda A.Ş. Kocaali Bölge Müdürü Erkan Güldiken ise, “Gençlerimize, sportif faaliyetlerini devam ettirecek bir saha kazandırmak bizler için gurur verici. Desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü’müze ve İntegral Grup’a teşekkür ediyoruz” dedi. Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Müdürü Turgut Aksu da, “Bu güzel tesis, hem mahallemiz çocukları hem de okul öğrencilerimiz için önemli bir yatırımdır. Çocuklarımız güvenle sportif faaliyetlerini bu sahada gerçekleştirebilecekler. Destek veren ve öncülük eden herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu. Açılış sonrası öğrenciler, sentetik sahaya büyük ilgi gösterirken, gün boyu sahada oynamanın da tadını çıkartmayı ihmal etmedi.