Mazbatasını almasının ardından görevine başlayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, kadın kolları ve meclis üyeleri ile çok sayıda partili eşliğinde ilk ziyaretini MHP Karasu İlçe Teşkilatı’na düzenledi. İlçe Başkanı Münir Ali Kara, kadın kolları ve partililer tarafından karşılanan Sarı ve beraberindekiler, yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Ziyarette ilk olarak söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Cumhur İttifakı adayı olarak İshak Sarı’nın isminin açıklanmasının ardından bizim aramızda bir uyum sorunu yaşanacağını düşünüldü, nifak sokulmaya çalışıldı ve karakterlerimizin uyuşmayacağı söylendi. İshak Sarı, görevi resmi olarak aldıktan sonra MHP teşkilatını ziyaret etti ve Cumhur İttifakı’nın ne kadar sağlam bir temel üzerine kurulduğunu gösterdi” dedi. “Bugün mazbatasını aldıktan sonra da ilk ziyaretini MHP teşkilatına yapmış olması bizleri gururlandırdı. Bu da Cumhur İttifakı’nın pazara kadar değil, mezara kadar devam edeceğinin göstergesi oldu. Bu noktada İshak Sarı’ya, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve ekibine teşekkür ederim” şeklinde konuşan Kara, sözlerini “Bugünden itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Merkez’in tavrı içerisinde bir tavır ile yoluna devam edecektir. İttifakın müttefiki olarak, bir beklenti içerisinde olmaksızın, doğru hareketlerin yanında olup, yanlış hareketlerin düzeltilmesi konusunda olumlu bir muhalif tarafında yer alacaktır. Ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadeleri ile tamamladı.

 

 

Sorumluluk ve enkaz devraldık

 

Kara’nın ardından konuşan AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ise, “Seçim sürecinde uyum içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmadan dolayı emeği geçen sizlere teşekkür ediyoruz. Emeğimizin karşılığını aldık, şimdi de Karasu halkı karşılığını alacaktır. Sırtımıza ciddi bir yük ve enkaz aldığımızın bilincindeyiz. Halkın da bizden beklentileri var, hizmet beklentisi var. Bu süreçte birbirimize uyum sağlayarak bu yükü bölüşürsek beklentilere cevap vereceğimizden ve hizmet konusunda sorun yaşanmayacağından eminiz. Herkese bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. Son olarak ise Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı söz aldı. Konuşmasına “İlçe başkanlığı görevime geldikten bu güne kadar kendimde bir değişikliğe izin vermedim. Belediye başkanlığı görevine getirildikten sonra da değişmeyeceğiz. ‘Karasu için’ sözünü gerçekte hayata geçirerek bu düsturla yolumuzda ilerleyeceğiz” diyerek başlayan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı:

 

Nefsimiz için değil, Karasu için

 

Kişisel işlerimizi bir kenara bırakarak tek işimizin Karasu’muz olmasını sağlarsak, kendimize ve ilçemize en büyük katkıyı sağlamış oluruz. Biz her referansımızda, ‘Kendin ve nefsin için değil; kamu ve Karasu içinse’ diyerek hareket ettik ve edeceğiz Vatandaş, şahsi istekleri için kapı çalmaya alışmış. Ama bu büyük bir sıkıntıya da sebep olmuş. Kişisel isteklere cevap verildiği sürece, biz ne yol, ne çevre düzenlemesi yapabilir ne de disiplin sağlayabiliriz. Karasu’ya ‘Benim için değil, bizim için’ fikrini aşılamamız ve halkımıza bunu öğretebilmemiz lazım. Teşkilatlarımızla bir hareket ettiğimiz zaman göreceğiz ki, sorunlar en aza inecek hatta bitecektir. Bu yolda sizlerin desteğine her zaman ihtiyaç duyacağız"