Konuşturan bir İngilizce eğitimini hedeflediklerini belirten Özel Duru Kreş ve Gündüz Bakım Evi Eğitim Koordinatörü Berrim Garip, okul bünyesinde yabancı dil eğitimini önemsediklerini ifade etti. Öğrencilere gramer gibi İngilizce’nin yapısal özelliklerini öğretme veya ezberletme yöntemi değil, öğrencilerin aktif ve akıcı bir şekilde İngilizce’yi iletişim dili olarak kullanabilmelerini sağlamayı amaçlayan bir uygulama tatbik ettiklerini belirten Garip, okul bünyesindeki İngilizce eğitim atölyesi hakkında bilgi verdi.

 

Öğretmen değil, öğrenci konuşuyor

 

Yabancı dil öğreniminde en iyi öğrenci grubunu oluşturan 2-6 yaş arası öğrencilerimizin yaşlarıyla doğru orantılı olan dil becerilerini geliştirebilmek için Avrupa Ortak Dil Kriterleri (Common European Framework of Reference) uyarınca gerekli eğitimi sunuyoruz” diyen Berrin Garip, “Akademisyen ve uzman öğretmeni (Teacher Trainer) öncülüğünde hazırlanan İngilizce programımız, öğrencilerin yaşlarını, fiziksel, duygusal ve sosyal becerilerini esas alarak yaratıcı, eğlenceli ve dili kullandırmaya yönelik metot ve materyaller kullanan İngilizce öğretmeni tarafından uygulanıyor” şeklinde konuştu.

 

 

Yeniliklerle geliyoruz

 

Özel Duru Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde 21. yüzyıl dil öğretim prensipleri gereği öretmen konuşma süresinin en aza indirildiği, öğrenci konuşma süresinin ise en uzun süreye çıkartıldığını söyleyen Garip “Yeni sezonda çocuklarımız, beden eğitimi öğretmeni eşliğinde spor yapacak ve çeşitli oyunlar oynayacak. Rehber Öğretmen ve psikolojik danışman tarafından çocuklarımızın gözlemlenecek ve ailelere eğitim danışmanlığı hizmetleri verilecek” ifadelerini kullandı. “Bizim için çocuklar çok kıymetli ve önemli” diyen Berrin Garip, yeni dönemde birçok yeniliğe imza atacaklarını da söyledi.

HABER: Cihan Emre  /  Karasu Cihan Haber