Karasu’da yapımı devam eden Karasu Limanı’nda derinleştirme işinde çalışmalara katılan özel bir şirkete ait ‘Yiğithan’ isimli tarama gemisi, bir süre önce icralık olduğu gerekçesiyle Karasu Sahil Park karşısına yakın bir yere demirlemişti. Hava şartlarının kötü olması sebebiyle sahile sürüklenen gemi, dalgakıranlara çarparak yan yattı. Yan yatan geminin sintinesinden akan kirli yağlar, Karasu sahilini kirletmeye başladı.

 

Dalgakıranlara çarparak altından hasar alan geminin içine deniz suyu doldu. İçi su dolan gemiden sızan kirli yağlar, dalganın etkisiyle çevreye yayılmaya başladı. İcralık olduğu için müdahale edilemeyen gemi, çevreyi kirletmeye devam ediyor. Karasu sahilinde yan yatan ve çevreyi kirleten geminin bulunduğu yerde, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların denize gireceği yer olduğundan dolayı acilen geminin kaldırılması gerekiyor.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Şiddetli bir fırtına çıktığı takdirde yan yatan gemiden sızan yağlar, daha çok çevre kirliliğine neden olacaktır. Bunun için ilgililerin turizm sezonu açılmadan evvel geminin buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Geminin yan yatması sebebiyle sintinede bulunan yağların denize akması ve çevreye kirlilik vermektedir” dedi.