Yaz sezonu boyunca Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da görev alan 63 cankurtaran personeli, düzenlenen törenle başarı belgelerini ve madalyalarını aldı. Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen törende, 15 Eylül 2019 tarihi itibariyle görevlerini tamamlayan ve 950’den fazla boğulma vakasına müdahale ederek adeta bir kahramanlık örneği ortaya koyan Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Ekibi’ne bağlı 63 personele başarı belgeleri ve madalyaları takdim edildi. Cuma günü saat 19:00’da Sahil Park’ta düzenlenen törende, cankurtaranlara belge ve madalyalarını Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Duman, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Kaynarca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu, Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı Halil Esen, Karadeniz Ereğli Sahil Güvenlik 301 Bot Komutan Vekili Selçuk Tipi ve Cankurtaran Karasu Grup Amiri Şaban Küçükosman takdim etti.

 

Seneye hizmetlerimiz artacak

 

Sunumunu Karasu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Fatma Merve Kaya’nın yaptığı programın açılış konuşmasını Cankurtaran Karasu Grup Amiri Şaban Küçükosman yaptı. Küçükosman, konuşmasında “2019 yılı yaz sezonunu rahat bir şekilde atlatmanın huzuru içerisindeyiz. Görev süremiz boyunca bize destek olan herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. Küçükosman’ın ardından kürsüye gelen Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ise “2014 yılından bu yana, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın verilerine göre boğulma vakalarını önemli oranda azalttık. Kendimizi geliştirerek, seneye daha büyük hizmetler vermek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Görevimize büyük destek verdiler

 

Son olarak kürsüye gelen Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, konuşmasına “Karasu, Sakarya’nın en uzun Karadeniz sahiline sahip ilçesi. Üç ay süreyle vatandaşın güvenle denize girmesini sağlayan cankurtaran ekiplerimizi kutluyorum. Olumsuz hava şartlarına rağmen, vatandaşın denize girmesini sağlamak bizim için görevdi” diyerek başladı. “Bu zor görevi, cankurtaran ekipleri sayesinde yerine getirdik” diyerek sözlerine devam eden Mercan, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Yaz sezonu boyunca Karasu’da görevli 43 personelimiz ile ağır bir görevi başarıyla tamamladık. Bu başarının da karşılıksız kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Kendilerine bu şekilde moral vermek istedik

 

Madalyalar verildi

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından cankurtaran personeline başarı belgeleri ve madalyaları takdim edildi. Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da görev alan ekipler içerisinde görev alan en yaşlı personel olan Karasu Cankurtaran Ekip Şefi olan ve 13 yıldır görevini sürdüren 49 yaşındaki Mehmet Yılmaz’a ise belgesini Karasu Kaymakamı Aziz Mercan verdi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Kocaeli’nin Cebeci ilçesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren Cankurtaran ekiplerine ise madalyaları takdime dildi. Belge ve madalya töreninin ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile tören sona erdi. Yarışmada elde edilen dereceler ve isimler ise şöyle sıralandı:

 

Sahil Hızlı Koşu ve Kurtarma: 1. Ömer Ülker / 2. Hüseyin İslam Aygüneş / 3. Metin Erdöl

 

1000 Metre Sahil Koşu: 1. Ömer Ülker / 2. Lokman Selman Koto

 

Ekipmanlı Kurtarma: 3. Ahmet Karakaş

 

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın