Yalvaracak değiliz

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ felsefesinde hareket eden bir dava partisi olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Biz bu davanın ne sahibi ne de mirasçısıyız. Biz aldığımız bayrağı layığı ile taşıyıp mümkün olan en yüksek yere onurlu bir şekilde devretmekle görevliyiz. Biz kimseyi bu partiye zorla üye yapmadık. Kimseyi de burada zorla tutacak durumda değiliz. Gitmek isteyen kişilerin de aklı ve fikri vardır. Kendileri artık Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yapabilecek durumda olmadıklarını düşünmüştür. 'Ben sizi istemiyorum' diyen kişilere de zorla kendimizi sevdirecek ya da gitmemeleri için kendilerine yalvaracak halimiz yoktur” dedi.

 

Yanlı haberler

 

Partiden ayrılanların sayısının bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olduğunu söyleyen Başkan Kara, “Ancak ayrılan kişileri 'MHP'den ilk istifalar' şeklinde manşetlere taşımak abesle iştigaldir. Basın mensubu arkadaşlarımız duygusal davranmakta ve MHP'nin parçalanmasına tanıklık etme özlemi taşımaktadırlar. Ancak tarih boyunca görülmüştür ki bu tip ayrılıklar MHP'yi her zaman daha da şahlandırmış ve hatta iktidara dahi taşımıştır. MHP'den kayda değer bir istifa yaşanacağını düşünmüyoruz aksine MHP'nin parçalanma sürecini bekleyen basın mensuplarını MHP iktidarına tanıklık etmeye davet edeceğimiz günler yakındır” ifadelerini kullandı.

 

Dönmeleri mümkün değil

 

Partiden istifa eden isimlerin yeniden MHP'ye dönebileceklerine ilişkin söylemleri de reddeden Münir Ali Kara, “Partiden ayrılan kişiler aklı başında, bilerek ve isteyerek Milliyetçi Hareket Partisi'ni reddetmişler ve bu yönde irade beyan ederek bunu kamuoyuna deklare etmişlerdir. Bu beyan artık Milliyetçi Hareket Partisi ile anılmak istemediklerini de içermektedir. Bu kişiler zaten bundan sonra 'Biz MHP'liyiz' demeyecektir. Ancak kamuoyunda bu arkadaşların bir gün geriye döneceklerine ilişkin spekülasyonlar yapılmaktadır. Partiden istifa eden ya da ihraç edilen kişilerin yeniden dönmeleri tüzük gereği mümkün değildir. İstifa edenlerin üyelikleri sadece Genel Merkez oluru ile yapılmaktadır. Onun için giden kişilerin geriye dönmesi mümkün değildir. Zaten kendilerinin de bu yönde bir talebi olacağını düşünmüyoruz” diye konuştu.