Cuma namazı sonrası MHP Karasu İlçe Teşkilatı binası önünde bir basın açıklaması düzenleyen MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Musul ve Kerkük’te Türkmenlere karşı yapılan zulümleri kınadı. Kara, “Türkmenlerin güvencesi Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi de Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi. Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği basın açıklamasında Başkan Münir Ali Kara şu ifadelere yer verdi:

 

“Bugün burada Kuzey Irak’ın asıl sahipleri olan Türkmen Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek ve onların yalnız olmadığını göstermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Irak’ın kuzeyinde düzenlenen ve her türlü hukuki dayanaktan yoksun, sadece Siyonist İsrail tarafından desteklenen bu yapıya tarih boyunca hiçbir dönemde müsaade edilmemiştir. Bugün de edilmeyecektir. Tüm dünyanın gözü önünde Musul ve Kerkük’teki Türkmen nüfusa zorbalık uygulanmış, evleri yakılmış, kendileri göçe zorlanmıştır. Ancak tüm bu zorbalıklara rağmen onurlarından ve vatanlarından ödün vermeyen Türkmenler kaçmak yerine, eşlerini ve çocuklarını Türkiye sınırına bırakmış ve yeniden vatanlarını savunmak üzere Kerkük’e Musul’a gitmiştir.
 

Bu derece vatanına ve toprağına bağlı, bu kadar onurlu bir toplumu mağlup edecek güç henüz icat edilememiştir. Bilinmelidir ki ne Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ne de Milliyetçi Ülkücü Hareket oradaki soydaşlarımızı, oradaki onurlu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacaktır. Karasu’daki binlerce ülkücü Genel Başkanımızdan bir işaret beklemektedir. Irak’ın Kuzeyinde tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden ve hiçbir hukuki dayanağı ya da siyasi geçerliliği olmayan yapıya asla müsaade edilmeyecektir.


Türkmen halkı yalnız değildir ve asla da yalnız kalmayacaktır. Eğer şartlar zorlanır ve referandum sonrası fiiliyata geçilme cüreti gösterilirse, bu girişimde bulunanlar hak ettikleri dersi fazlası ile alacaklardır. Yalnız değilsin Musul! Yalnız değilsin Kerkük! Yalnız değilsin Türkmen kardeşim! Sizin güvenceniz Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi de Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Korkma Kerkük! Korkma Türkmen Kardeşim! Bağır tüm dünyaya! Cevap olsun İsrail’e, korku Sal Barzani’ye, haykır kardeşim haydi: Ne mutlu Türk’üm diyene”

 

HABERE AİT VİDEO: