İlk program Kentpark’ta

 

Bayramın ilk günü saat 07:04’te kılınan bayram namazının ardından ilk bayramlaşma, her camide cemaat arasında yapıldı. Bayram namazının ardından, evlerde de bayramlaşma heyecanı yaşanırken, toplu kesim alanlarında ve ilçe genelinde kurbanlar kesildi. Aile ve akraba ziyaretleri ile geçen ilk günün ardından, ikinci gün olan 2 Eylül Cumartesi, bir dizi bayramlaşma programı düzenlendi. İlk program, Cumartesi günü saat 10:30’da Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi öncülüğünde Kentpark’ta yapıldı. İlçe protokolü, resmi daire amirleri, kamu kurum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Kentpak’ta bir araya geldi.

 

 

Emniyet ve Jandarma ziyareti

 

Kentaprk’ta gerçekleştirilen bayramlaşma programının ardından 11:15’de Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidildi ve emniyet personeli ile bayramlaşıldı. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve ilçe protokolü, burada Karasu İlçe Emniyet Müdür Vekili Ufuk Pehlivan ve emniyet personeli tarafından karşılandı. Emniyet ziyaretinin ardından protokol üyeleri, Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Jandarma personeli ile tek tek bayramlaşan Gürçam, İspiroğlu ve diğer protokol üyeleri, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Mesut Göl ve jandarma personeli ile uzun uzun sohbet etti.

 

Şehit ailesiyle bayramlaşma

 

Jandarma Komutanlığı’nın ardından Karasu Resuller Mahallesi’ndeki şehit ailesinin evi ziyaret edildi ve burada da bir bayramlaşma programı gerçekleştirildi. 2003 yılında Tunceli’de şehit olan Serkan Sağır’ın baba evi olan Resuller Muhtarı Yusuf Sağır’ın evine ziyaret düzenleyen ilçe protokolü, Sağır’ın ailesiyle sohbet etti. Şehit Serkan Sağır’ın anne ve babasına Karasu Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Harun Çanşalı tarafından hediye takdim edildi. Kaymakam Gürçam’a şehit Serkan Sağır’ın odasını ziyaret etti ve şehit babası Muhtar Yusuf Sağır’dan bilgi aldı. Şehidin kabrinin başında dua edilmesinin ardından bayramlaşma programı sona erdi.

 

KARASU'DA SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA - Haberini okumak için buraya tıklayın

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: