Karasu ilçesinde de tatili fırsat bilen vatandaşlar, sahile akın etti. Karasu'ya bayram tatilini geçirmek için Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, ilçedeki otelleri ve sahilleri neredeyse tamamen doldurdu. Yoğun ilgi gören ilçenin nüfusunun 53 binden, tatilcilerin akın etmesiyle yaklaşık 300 bine kadar çıktığı öğrenildi. İşletmeciler ilçedeki pansiyon ve otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığını belirtti. 

 

Karasu Belediye başkanı Mehmet İspiroğlu yaptığı açıklamada, bayram süresince günlük yüz binlerce insana hizmetlerini aksatmadan verdiklerini söyledi. “Nüfusunun on katı misafir ağırlayan Karasu’da bütün kurumlar ve birimler üzerine düşeni yaptı” diyen İspiroğlu, özellikle temizlik ekiplerinin üzerine düşenin fazlasıyla yaptığını vurguladı. İspiroğlu, Karasu’nun bayramdaki büyük sınavdan başarı ile çıktığına işaret ederek, hizmette aksama olmadığını, gelen misafirlere en iyi hizmeti sunduklarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

 

Bayramda ilçenin ekonomik olarak nefes aldığını dikkati çeken İspiroğlu, “Yıllar içerisinde ilk kez olağan üstü bir bayram yaşadık. İnsanlarımız bayramı kendisini dışarıya atmak için bir fırsat bilmiş, ilçemizi tercih edenleri baş tacı etmeye çalıştık. Yapıcı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduk” diye konuştu. Bayram tatilini değerlendiren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “10 günlük tatilin tesislere ve çok ciddi ivme kazandırdığını, ekonomik yönden ve doluluk açısından tesislerimiz için çok iyi oldu. Bu ivmenin önümüzdeki senede devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Yerli tatilcilerin önemine de değinen Başkan İspiroğlu, “Uzun süreli tatillerin bir diğer sevindirici tarafı da halkımızın ülkedeki tarihi ve turistik bölgeleri tanıma fırsatı bulması, gezme ve görme konusunda biraz ağır davranan halkımızın bundan sonra ülkenin güzelliklerini daha çok gezip göreceğine inanıyorum dedi. İspiroğlu, ilçeye gelen misafirlerle yakından ilgilenip sorunlarını da dinledi.

 

HABER: Mehmet Karakaş

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: