KPSS DHBT sınavı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaklaşık 9 bin 500 kişilik imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğretici alımı gerçekleştirileceğini söyleyen Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, “Aralık ayında gerçekleştirilecek olan sınav sonrası personel alımları Ocak veya Şubat aylarında yapılması planlanıyor. Sınavdan en az 60 ve üzeri alan ortaöğretim ve lisans mezunu adaylar, branşlarına göre din hizmetleri kadrosunda görev alacak. Adaylar, sınav sonrası mülakata tabi tutulacak ve kişinin okuyuşuna, sesine, kıratına bakılacak. Alımlar bu değerlendirmeye göre gerçekleştirilecek” dedi.

 

Karasu’da da B, C ve D Grubu olmak üzere üç grupta Kur’an kursu personeli alımı gerçekleştirileceğini belirten Müftü Aydın, Sakarya Kuzey Gazetesi'ne “B Grubu kurslar, yatılı ve hafızlık eğitimi verilen Kur’an kursları. Bu gruba giren Merkez Kız Kur’an Kursu’nda, geçen yıl Türkiye derecesi yapan ve ilk dört içerisine giren Emine Kocaman hocamızı görevlendirdik. Merkez Erkek Kur’an Kursu’na bir adet erkek öğretici personel alımı yapılacak. C Grubu kurslar ise kadrolu kurslardır. Bu gruba en az 10 personel alımı yapılacak. İhtiyaç odaklı D Grubu kurslara ise ders ücreti karşılığı çalışacak personeller ile toplam 42 adet personel alımı gerçekleştirilecek. Bu personelimiz ayrıca okullarda ‘Değerler Eğitimi’ derslerine de giriyor” şeklinde konuştu.

 

Personel alımlarında son derece hassas davranıldığına ve tüm adaylarda bazı şartların arandığına dikkat çeken Mustafa Aydın, “Personel alımı işlemleri sırasında asil personelde aranan şartların tamamı vekil personelde de aranıyor” ifadelerini kullandı. Karasu Müftüsü Aydın, sözlerini “Asgari olarak imam hatip lisesi veya ilahiyat fakültesi mezunu olması, çocuk gelişimi bölümü okumuş veya okul öncesi eğitimi almış, 4-6 yaş eğitimi verebilecek sertifikası ve belgeleri olması şartı aranıyor. Sertifika, belge veya diploması olmayan hiç kimse kurumlarda görevlendirilmiyor” sözleriyle tamamladı.

HABER: Esra Aydın