23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, her yıl düzenlenen makam devir teslim programında bu yıl altı makam, Karasu’nun geleceği çocuklara emanet edildi. Karasu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Nüfus Müdürlüğü makamlarını kıs aşureliğine de olsa devralan çocuklar, bu önemli güne damga vuran ifadeler kullandı. Pazartesi günü saat 14:00 ile 14:30 arasında Karasu yönetimine adeta el koyan çocuklar, büyüklerine örnek olabilecek ifadeler kullandı ve ilçe hakkında proje ile fikirlerinden bahsetti. Yaşamak istedikleri Karasu ile ilgili çalışmalarından da söz eden küçük yöneticiler, makamalar devraldıkları büyüklerinden de çalışmalar hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi.

 

 

Karasu Kaymakamlığı

 

İlk devir teslim programı İlçe Kaymakamlığı’nda gerçekleşti. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, koltuğunu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Ebrar Kayra Arslan’a devretti. Makam değişimi programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Turgut Aksu ve bazı okul öğretmenleri ile öğrenciler de eşlik etti. Ebrar Kayra Arslan, makamı devraldıktan sonra “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. 23 Nisan çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu koltukta oturduğum ve burada bulunduğum için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. “İlçemiz hakkındaki bazı sorunlardan bahsetmek istiyorum” diyen Arslan, sorunları ve çözüm yollarını şöyle sıraladı:

 

Sorunlar ve çözüm yolları

 

Bilindiği üzere ilçemiz bir turizm ilçesidir. Bundan dolayı bazı sorunların çözülmesi gerekmektedir. Öncelikle yol sorunumuzu halletmemiz gerekiyor. Sonrasında ulaşım alanında farklı çözümler bulabiliriz. Demiryolu ya da ilimizde havalimanı gibi olanaklar sağlandığında turistlerin Karasu’yu tercih etme olasılığı daha büyük olacaktır. Bir diğer soruna bakacak olursak sahil kenarları temizlik açısından da zayıf durumda. Eğitim alanında kütüphanelerimiz daha çok geliştirmeliyiz. Bu sayede öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı da artacaktır. Aynı zamanda Karasu içinde yarışmalar ve haftalık etkinlikler düzenlenebilir. Bu sayede de çocuklar birbirleriyle iletişime geçmesi sağlanabilir ve verilen hediyeler ile de bu tür etkinlikler özendirilebilir

 

Dünyada bir örneği daha yok

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “Bu nazik ve anlamlı ziyaretlerinden dolayı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen, öğrenci ve idarecilerine teşekkür ediyorum. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti için çok anlamlı olan bugünü Türk çocuklarına bayram olarak hediye etti. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir ulusun çocuğuna bayram niteliğinde bir gün armağan edilmemiştir.  Atatürk'ün bu hareketine tüm dünyada imrenerek ve kıskanarak bakılmaktadır. Atatürk'ün bize vermiş olduğu bu değerli önem karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletini daha yukarılara taşıyıp yüceltmek en önemli vazifemizdir. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz Cumhuriyetimizi, devletimizi ve milletimizi dünya ulusları içerisinde layık olduğu en iyi yere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

Karasu Belediye Başkanlığı

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, koltuğunu Karasu İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Muhammed Emin Alan’a devretti. Başkan Sarı’nın koltuğuna oturan Alan, yapacağı hizmetler içerisinde en önemlisinin Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Karasu’da ki yoksul aileler ve hastaları tespit edip onlara yardım etmek olduğunu söyledi. Koltuğu devralan Muhammed Emin Alan, “Dünyada ilk ve tek çocuklara adanmış bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Özellikle Şehitlerimizin canları pahasına korudukları bu ülkeyi bende canım pahasına koruyacağımın ve Ülkemin ileriye gitmesi için çok çalışacağımın sözünü veriyorum. Öncelikle ilçemiz genelinde dikkat çeken yol problemlerini en aza indireceğimizin sözünü veriyorum” dedi.

 

Bizler için gurur günü

 

Yol sorununun ardından sosyal belediyecilik anlayışımızla çocuk parkları, spor yapılacak alanlar, yoksul, hasta ve yaşlılara bakım alanları projelerimiz arasında yer almaktadır” diyen Alan, sözlerini “Beni bu makama layık gören Okul Müdürüm Şeref Çiftçi’ye ve Karasu Belediye Başkanı’mız İshak Sarı’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleriyle tamamladı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “23 Nisan hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, çocuklarımız için bayram, bizler için gurur günüdür. Sizlere güveniyoruz, inanıyorum ki sizler kendinize sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihimizden aldığınız özgüvenle büyük başarılara imza atacaksınız” şeklinde konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise makamını Gazi İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Osman Şentürk’e bıraktı. Şentürk’e ailesi ve öğretmeni de eşlik etti. Şentürk, “Karasu Milli Eğitim Müdürü olarak ilk önce büyük bir stadyum yaptırmak ve tüm Karasu halkının törenlere katılım sağlamasını isterdim. Sonrasında her okulda güvenlik görevlisi sayısının artmasını isterdim. Öğretmen sayısının arttırılmasını ve öğrencilerle daha yakından ilgilenilmesini sağlayacağız. Her okulda öğrencilere danışılarak okulun duvarlarının renklerinin değiştirilmesini düşünüyorum. Okulun bir ihtiyacı varsa bunları tüm öğrencilerin katılımıyla belirlenip isteğe göre değişmesini sağlayacağız. Her yıl yapılan 23 Nisan şenliklerinin genişletilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Ders saatlerinin azaltılarak, sportif faaliyetlere daha fazla önem verilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştireceğim” dedi. Milli Eğitim Müdürü Turhan ise “Bu özel gün öncesinde, yapılan bu etkinlikle öğrencilerimizin hayallerinde oluşturdukları düzeni ve isteklerini öğrenmiş olduk. Öğrencimiz çok güzel ve önemli noktalara değinerek, anlamlı isteklerde bulundu. Ziyaretleri dolayısıyla Gazi İlkokulu idarecilerine, öğrencimize ve velisine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü

 

Karasu İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, makamını Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Emir Arıtürk’e devretti. Projelerinden bahseden Arıtürk, “İlk hizmetimiz, Sayın Ersoy’dan devraldığımız bayrağı, kendimizden sonraki meslektaşımıza en iyi şekilde devretmek olacak. Karasu, bir turizm ilçesi olduğu için, narkotik şubeyi daha aktif bir hale getirmeyi düşünüyorum. Çocuklara karşı işlenen suçlar için ek birimler oluşturacağız. Vatandaş, bize yardımcı olacak; biz de emniyeti en iyi seviyeye getireceğiz. Çocuklardan ve gençlerden isteğimiz, ebeveynlerine kurallara uyması konusunda katı ve uyarıda bulunan birer birey olmalarıdır. Kuralların uygulanmasında destekleyici olurlarsa, kaza ve suç oranı en aza inecektir. Ayrıca, okul çevrelerinde, okulla alakası olmayan kişilerin buralarda bulunmasını ve mesken tutmasını engelleyecek çalışmalar yapacağız” diye konuştu. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy da “Emniyet güçlerimiz, tek başına asla başarılı olamaz. Halkın, emniyete desteği şarttır. Vatandaş, polisin gözü ve kulağıdır. Önemli olan toplumun, polisiye hizmetlere katılmasıdır. Özellikle çocuklar ve gençler, bizlere olacak en iyi yardımcılardır. Sorumluluk sadece polise değil, tüm vatandaşa düşüyor” dedi.

 

 

İlçe Jandarma Komutanlığı

 

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Tevfik Altunel, makamını Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Eren Evirgen’e teslim etti. Ziyarette okulun sosyal bilgiler öğretmeni Uğur Didinmez de hazır bulundu. Altunel, Evirgen’e jandarmanın sorumluluk bölgeleri ile polis sorumluluk bölgeleri arasındaki farkı anlattı ve ilçenin asayiş durumu hakkında bilgi verdi. Evirgen, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 99.yıl dönümündeki coşkumuza katıldığı için İlçe Jandarma Komutanı’mız Ahmet Tevfik Altunel'e teşekkür ediyorum. Halkımızın can güvenliğini sağlayan Jandarma Komutanlığımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyoruz” derken; Ahmet Tevfik Altunel ise “23 Nisan etkinliği kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı’mızı ziyarete gelen Eren ve değerli hocamız Uğur Bey'e tekrardan teşekkür ediyoruz. Ayaklarına sağlık diyoruz. Biz de, bu vesileyle tekrardan 23 Nisan etkinlikleri kapsamında tüm çocuklarımızın çocuk bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlçe Nüfus Müdürlüğü

 

Son olarak da Karasu İlçe Nüfus Müdiresi Hayriye Türe, makamını TOKİ Demokrasi Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Ayşegül Sezgin ve Abdullah Gündoğdu’ya devretti. Koltuğu ilk olarak devralan Ayşegül Sezgin, “Yaşıtlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Geçici işçi çocuklarının okullarına gidememe durumlarında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare edilerek kendileri için kurs açılmasını düşünüyorum. Ayrıca ilçemiz genç nüfus diyagramının Karasu Belediyesi’ne resmi olarak sık sık hatırlatılarak, ilçe gençliği için bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda yatırım yapılmasını rica ediyorum. Son olarak da İlçe Nüfus Müdürlüğü personelinin özel günlerinin de unutulmamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yeni kimliklerde sorun yok

 

Sezgin’den sonra makama oturan Abdullah Gündoğdu ise “Bu özle günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerimizi sunuyorum. Vatandaşımızdan, nüfus personeline daha sabırlı yaklaşmalarını ve hizmetlerin sürekliliği için yardımcı olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı. İlçe Nüfus Müdiresi Hayriye Türe de “Yeni kimlik kartlarının dağıtılması konusunda olumlu dönüşler alıyoruz. Personelimiz, mesai saatlerinde oldukça verimli bir şekilde hizmetlerin aksamaması ve kalitenin artması için ellerinden gelen çabayı göstermektedir” diyerek makamı devralan Sezgin ve Gündoğdu’ya bilgi verdi.