Karasu’yu Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenen uluslararası yaz festivalinde temsil eden Karasu Belediyesi Yetişkin Bayanlar Halk Oyunları Ekibi, festival dönüşü Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu makamında ziyaret ederek, yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

 

Başkan Mehmet İspiroğlu, ekibin yurt dışında gördüğü büyük ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. İspiroğlu; “Biz balkanlarda yaşayan soydaşlarımız ile dost değil, kardeşiz. Ve kardeşlik köprüsünün daha da sağlamlaştırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. İspiroğlu Bayanlar Halk Oyunları Ekibi’ne Karasu’yu yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiğinden dolayı hepsini ödüllendirdi.

 

Festivalde yer alan izleyicilerin, Karasu Belediyesi Bayanlar Halk Oyunları Ekibi’nin sergilediği oyunlara hayran kaldığını belirten Karasu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Budapeşte’de İlimizi ve İlçemizi en güzel şekilde temsil ettik. Karasu Belediyesi Yetişkin Bayanlar Halk Oyunları Topluluğumuz ile gurur duyuyorum. Katılım gösteren ülkelerle kültür alışverişinde bulunarak kendi kültürümüzü onlara tanıtmış olduk. Ayrıca onların kültürünü de öğrenmiş olduk. Bizlere her konuda yardımcı olan Karasu Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz”