Karasu Belediye Başkan adaylığı için 31 Mart yerel seçimleri için adı açıklandıktan sonra İYİ Parti ile ittifakın gündeme gelmesiyle geride bırakılan tartışmalı bir sürecin ardından, ittifak görüşmeleri sonucunda CHP ve İYİ Parti’nin Karasu’da ittifakla seçime gireceği açıklandı. CHP Karasu Belediye Başkan Adayı Kerem Erksoy, CHP ilçe binasında düzenlenen ve çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu toplantıda “Bugünden itibaren hem Karasu halkı hem de iki parti seçmenleri ile birlikte uyum içerisinde seçime hazırlanacağız” dedi. Belediye meclis üye listesi için de hazırlıklara başlandığını ve bu listeyi oluştururken çok titiz bir çalışma yürüteceklerini belirten CHP Karasu Belediye Başkan Adayı Kerem Erksoy, önemli olanın isim bulmak olmadığını, Karasu için çalışacak ve ilçemize değer katacak isimler olması gerektiğini belirtti. Bazı muhtarların Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nu açıkça desteklemelerini de bir şükran borcu ve bir teşekkür niteliğinde olduğunu söyleyen Erksoy, kendilerinin belediyenin hizmetlerinden memnun oldukları doğrultusunda bir tür minnettarlık göstergesi olarak adlandırdı ve kendisinin de daha önce muhtarlarla iki kez bir araya geldiğini ifade etti.

 

 

Çözüm formülleriyle geliyoruz

 

Karasu Belediyesi’nin içinde bulunduğu maddi sıkıntının da farkında olduklarını söyleyen Kerem Erksoy, “Vatandaş, hizmetin nereden geldiğine bakmaz. Belediye sorumluluğunda olmayan bir talebi, bizler ‘Bu bizim işimiz değil, büyükşehirin işi’ gibi cevaplarla reddetmeyeceğiz. Gider ilgili kurum ya da yetkililerle görüşerek, aracı olarak onunla çözmeye çalışacağız. Kardeş belediyelerle işbirliği içerisinde olacağız. CHP’li belediyeler arasında bu ilişki bilinmektedir. Karasu’da da bunun en güzel örneğini ortaya koyacağız” şeklinde konutu. Ayrıca ilk icraatlarının, Karasu’nun büyük problemi olan yol sorunun çözmek olacağını söyleyen Erksoy, “Kartal Belediyesi’nden, ilçe merkezindeki yolların ciddi anlamda onarılması sözünü aldık. Eskişehir ve Maltepe Belediyeleri, yaklaşık 3.7 kilometrelik sahil yolunun düzenlenmesi ve buranın peyzaj yapımı için söz verdi” ifadelerini kullandı.

 

Projelerinden bazılarını açıkladı

 

Bir belediyenin yol, su ve kanalizasyon vaatleriyle seçime girmemesi gerektiğine değinen Kerem Erksoy, “Belediyenin yapması gereken işlerin başında bunlar geliyor. Maalesef baktığımızda bu üç hizmetin bile Karasu’da tam anlamıyla yapılamadığını görüyoruz. Bugün yolların yapılmasıyla ilgili vaatlerde bulunuluyorsa bu kimin ayıbı? Bugün yaz sezonunun yoğun nüfusunun atık su temizleme işlemini yapacak sistem mevcut değil. Temiz içme suyu sorunumuz devam ediyor. Ayrıca Karasu’da bir nikah salonu mevcut değil. Karasu’da ilk işimiz Karasu Belediyesi nikah salonunun yapılması olacak. İlçemizin en büyük sorunlarından biri de otopark meselesi. Karasu’ya geniş bir katlı otopark kazandıracağız. Haftada bir gün kullanılan 10 dönümlük pazar yeri alanının haftanın her günü değerlendirilebilecek bir alana dönüştüreceğiz” diyerek ilk icraatlarının de ipucunu verdi. Erksoy, projelerin ilk dört yılda yapılmasının da mümkün olmadığını belirterek “İlk yıl mali disiplin sağlayacağız. Mali konuda şeffaf bir belediyecilik ortaya koyacağız. Ancak sonraki iki yılda bu ihtiyaçlara adım atılabilecek, belki ilk iki yıl projeler hayata geçirilemeyecek” şeklinde konuştu.