Katkı maddesi ve renklendirici yok

 

Roma dondurmasının yanı sıra ‘Karasu’nun Roma dondurması’ ününün oluşmasındaki etken, Karasu Atatürk Bulvarı’nda bulunan Roma Dondurması işletmecisi Rasim Tuşa. Yaklaşık 52 yıl önce babası Şaban Tuşa, Makedonya’dan İstanbul’a göç etti. Daha sonra arkadaşlarının aracılığıyla Karasu’yu keşfeden baba Tuşa, buraya yerleşip Roma Dondurması’nı açtı. Lezzetinin sırrının tamamıyla doğal ürün kullanmaları olduğunu belirten Rasim Tuşa, “Hakiki salep, süt ve meyve kullanıyoruz. Yaptığımız hiçbir üründe koruyucu katkı maddesi ve renklendirici bulunmuyor. Dondurmanın ana maddesi olan salebi Muğla ve Burdur’dan temin ediyoruz. En doğalını, en sağlıklısını tercih ediyoruz. Maliyeti de oldukça yüksek. Piyasada kullanılanların üç katı maliyetle alıyoruz. Buna rağmen uygun fiyata müşterimize sunuyoruz. Amacımız tamamıyla vatandaşlarımızı memnun edebilmek” dedi.

 

 

Yaz-kış dondurma hizmeti

 

İşletmeyi titiz ve disiplinli bir ustadan devralan Tuşa, aynı tutumu kendisi de sergiliyor. Dondurma ustası, baba mesleği olan Roma dondurmasını bir sonraki kuşak olan 14 yaşındaki oğlu Mert Latif Tuşa’ya bırakmayı planladığını söyledi. Rasim Tuşa, yaklaşık 50 yıllık olan iş yerinin dekoratifini hem babasının hatıraları yer aldığı için hem de uzun bir süreç ve yüksek maliyetten dolayı hiç değiştirmedi. Lüks yerlerin yanı sıra turistlerin ve Karasu halkının vazgeçilmezi olan Roma Dondurması işletmecisi Tuşa, bu yıl geçen yıllara oranla turistlerin sayısının azalmasından dolayı bir düşüş olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafından kış aylarında da dondurma tüketimine onay verilmeden önce satış yapmadıklarına değinen usta Tuşa, “Artık yaz kış müşteriye sunuyoruz. Dondurmanın içerisinde vitaminle mineraller bulunur. Bireye mutluluk ve enerji verir. Aynı zamanda besleyici özelliği var. Hakiki dondurma tüketiminden hiçbir zaman kaçınmayın” ifadelerini kullandı.

 

Her imalatı doğal

 

Rasim Tuşa, dondurmanın yanı sıra, tatlı, kurabiye ve pasta imalatıyla da Karasu’da sevilen bir lezzet markası haline geldi. Pasta ve tatlılarında asla glikoz ve koruyucu madde kullanmayarak, özellikle Ramazan aylarında nefis tulumba, baklava, ekmek kadayıfı ve diğer tatlı çeşitleriyle hem Karasulu vatandaşların hem de tatilcilerin vazgeçilmez adresi haline geldi. Yaş pastalarında da gerçek meyve ve doğal malzeme kullanan Tuşa’nın müşterileri, kurabiye ve kuru pasta çeşitlerinden de oldukça memnun oldukları görünüyor.

 

HABER: Esra Aydın

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: