Karasu Belediyesi Futbol Akademisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Altınordu’da düzenlenen ve Avrupa’nın önemli kulüplerinin de yer aldığı U12 İzmir Cup 2018 turnuvasında mücadele etmeye başladı. Yerli ve yabancı 56 takım ile 1.300 sporcu, dev organizasyonda kupa mücadelesi verecek. 12 yaş grubu takımlarının katılacağı U12 İzmir Cup’ta Almanya’dan Bayern Münih, İspanya’dan Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Celta Vigo, Deportivo De La Coruna, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Portekiz’den Benfica, İngiltereden Stoke City, Belçika’dan Gent, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Çekya’dan Sparta Prag ve Slavia Prag yer alıyor.

 

 

Turnuvaya Türkiye’den ise Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Bursaspor, Göztepe, Konyaspor, K. Karabükspor, Osmanlıspor, Sivasspor, Çaykur Rizespor, Boluspor, Altınordu, Altay, Pendikspor, Karşıyaka, İzmirspor, İzmir BŞB, Bucaspor, Bornova Bel. ve Karasu Belediyesi Futbol Akademisi mücadele edecek.

 

Altınordu Sportif Etkinlikler Yönetmeni Umut Köse, U12 İzmir Cup’ın Uluslararası düzeyde tanınan ve önemli bir marka olduğunu belirterek; “2013 yılında sekiz takımın katılımı ile düzenlediğimiz organizasyon, kısa sürede Avrupa’nın en iyi 12 yaş turnuvaları arasına girdi. Katılan ekiplerin seviyesinin sürekli yükselmesi, organizasyondaki başarı ve alınan geri dönüşler bunun en iyi göstergesidir” dedi.

 

Karasu Belediyesi Futbol Akademisi’nin kısa sürede elde ettiği başarı hakkında açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Futbol Akademimizi 2017 yaz dönemi itibari ile faaliyete geçirdik. Yaklaşık bir yıl içerisinde büyüyen, olumlu şekilde ilerleyen ve adından söz ettiren bir oluşum durumuna geldi. Karasu Belediyesi Futbol Akademimiz, bugün U12 İzmir Cup turnuvasında boy gösterecek. Turnuva ile ilgili edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, finali pazar günü gerçekleşecek turnuvada takımlar toplam 396 maç yaparak izleyenlere adeta futbol bayramı yaşatacak. U12 İzmir Cup’ta A gurubunda Manchester Cıty, Stade Rennaıs FC, Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Qabala FK ile mücadele edecek olan Karasu Futbol Akademimize başarılar diliyorum” dedi.

 

TURNUVADA MÜCADELE DECEK TAKIMLAR ve ÜLKELER: