Ramazan ayının sona ermesi ve bayramın gelmesini fırsat bilen tatilciler, Karasu’ya akın etti. Arefe günü ilçe merkezinde “İğne atsan yere düşmez” dedirten görüntüler oluştu. Tatilciler, banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Süpermarket, mağaza ve dükkanlardaki yoğunluk ve bereket ise gözlerden kaçmadı. Bayramda Karasu nüfusunun 250 bini bulması beklenirken, otel ve pansiyonlardaki doluluk da dikkat çekti. Kuaför ve berberlerde vatandaş uzun süre sıra beklerken, her arefe günü olduğu gibi bu yıl da gecenin geç saatlerine kadar berberlerin açık olacağı ve randevuların dolduğu öğrenildi. Arefe gününün pazartesi olması nedeniyle kurulan kapalı pazaryeri de görülmemiş bir yoğunlukla karşılaştı.

 

 

Alışveriş çılgınlığı

 

Tezgahlarda adeta mal kalmazken, vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı. Belediye hoparlöründen sürekli yaya geçidi ve yasaklı yerlere park edilmemesine yönelik anonslar yapılırken, emniyet ekipleri de sık sık devriye atarak trafik akışına engel olan araçları bulundukları yerden kaldırttı. Dörtyol ışıklar mevkiinde ve ilçe merkezinde tıkanan trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. İlçe merkezinde trafik adeta arap saçına dönerken, sıcak havanın etkisiyle vatandaşların kendilerini, buldukları en küçük gölgelik yere atmaları da gözlerden kaçmadı. Ramazan ayında sokakta görülen tatlı tezgahları, yerini bayram çikolatası ve şekeri satan tezgahlara bıraktı. Çocuklar tarafından merakla beklenen bayramlık alışverişi için giyim mağazalarında da yoğunluk oluştu. Bayram öncesi ilçe merkezindeki kalabalığın, bayramla birlikte sahile yöneleceği de tahmin ediliyor.

 

Sahil, yoğunluk beliyor

 

Karasu sahilinde de hazırlıkların tamamlandığı ve dükkan ile tezgahların tatilcileri ağırlamaya hazır olduğu görüldü. Sahildeki manzara ise geçen yıla göre değişmedi ve şezlonglar yeniden Karasu sahilinde yerini almaya başladı. Arefe olması nedeniyle denizde çok sayıda vatandaş görülmezken, bayramın ilk günü itibariyle Karasu sahilinde büyük bir yoğunluğun olması bekleniyor. Sahil şeridi boyunca belirli noktalara mobil verici ve seyyar baz istasyonları yerleştirilerek GSM şirketlerinin, cep telefonu kullanan abonelerinin iletişiminin aksamaması için önlem alması dikkat çekti. Karasu, 2019 yazına “Merhaba” demeye hazırlanırken, oluşabilecek her türlü aksaklık ve sorun için de yetkili kurumların teyakkuza geçtiği de öğrenildi.