Bu yıl ilki düzenlenen ve her yıl geleneksel hale gelmesi planlanan Karasu Komedi Oyunları Festivali, müthiş bir komedi oyunu ile başladı. Ünlü tiyatrocu İrfan Kangı’nın yönettiği ve oynadığı komedi oyununda Ferdi Akarnur, Orçun Kaptan, Ebru Karanfilci, Yeliz Şar, Merve Sevi, Hakan Bulut, Dost Elver, Sibel Tomaç, Ceyhun Fersoy ve Özgür Şenyer, ortaya koydukları müthiş performans ile neredeyse iki buçuk saatlik bir tiyatro şölenine imza attı. İlk olarak Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ı makamında ziyaret eden dev kadro, ziyaretin ardından Şehr-i Keyff’te bir yemek yedi.

 

FESTİVAL OYUNLARI HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Oyundan saatler önce kapıların açılmasıyla tiyatro severlere Karasu Konferans Salonu’nu tamamen doldurdu. Karasu Haberleri İnternet Medyası, festivalin ilk oyununun sahnesi önce kuliste ünlü oyuncuların görüşlerini aldı. Söyleşi öncesi tiyatro ekibi, sevilen oyuncu Hakan Bulut’un 36.yaşını da yine kuliste pasta keserek kutladı. Karasu Haberleri mikrofonuna ilk konuşan Yönetmen ve oyuncu İrfan Kangı, “Karasu’da gerçekleştirilen bir ilkin içerisinde olmak ve ilk oyunu sahneye koymak bizim için gurur verici. Karasu’ya ikinci kez geliyoruz. İlk oyunumuzda da buradan çok güzel anılarla ayrıldık. Dileriz ki bu festival üç günle sınırlı kalmaz ve önümüzdeki yıllarda daha geniş bir sürede, çok sayıda oyuna ev sahipliği yapar” dedi. Merve Sevi ve Ceyhun Fersoy ise, “Karasu’nun tiyatro seyircisi çok güzel. Bizleri çok güzel ağırlıyorlar. Karasu’nun ilk festivalinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Oyuncu Hakan Bulut ve Ferdi Akarnur ise, “Bu akşam Karasulu oyuncuları bol bol kahkaha bekliyor. Biz de Karasu’ya ilk kez geliyoruz. Seyircinin heyecanı ve ilgisi buradan hissediliyor. Bu gece herkes evine bol bol gülerek gidecek. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz” şeklinde konuştu. Oyun öncesi görüşlerini dile getiren Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “Karasu halkı ile, güzel bir oyun izleyeceğiz. Bu tür etkinlikler, halkımızın ve özellikle gençlerimizin sosyal hayatlarına büyük katkı sağlayacaktır. Komedi dolu üç gün geçireceğiz. Bu festivalin belli periyotlarla devam etmesini düşünüyoruz. Başta organizatör Naciye Bahçebaşı'na, katkı sağlayan Karasu Belediyesi’ne ve kıymetli halkımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemlerde bizlerin daveti olmadan daha çok oyunun Karasu’ya gelmek isteyeceğine eminiz” dedi.

 

İki perde halinde sahneye konulan Kaç Baba Kaç isimli komedi oyunu, yaklaşık iki buçuk saat süreyle izleyenlere kahkaha dolu anlar yaşattı. Oyunu, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Müdür Yardımcıları, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. Oyun sonrası bir konuşma yapan organizasyon komitesi üyesi Gürhan Aytok, “Bugün Karasu’ya adeta yıldız yağdı ve önümüzdeki iki gün süreyle de yapmaya devam edecek. Bu güzel festivali Karasu’ya kazandırmak bizlere gurur veriyor. Başta, sanata ve sanatçıya değer veren Kaymakamımız Sayın Aziz Mercan’a, Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na ve tüm destek veren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz” ifadelerini kullandı. Aytok’un konuşmasının artından il ve ilçe protokolü oyunculara çiçek verdi ve bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

HABERE AİT VİDEO: