Pazar günü Konfor Düğün Salonu’nda Karasulu müzisyen gençler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü adına bir konser düzenlendi. Konserden elde edilen gelir ise Karasu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencilerine destek amacıyla verildi. Konser öncesi konuşma yapan etkinlik organizatörü Yunus Kısa, “Bu önemli gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük öneme sahip. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar hepimizin sorunudur. Gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında ‘engeller’ ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamak gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olduğunun bilinciyle, 3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyoruz” dedi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü adına gerçekleştirilen etkinlikte davetliler adeta müziğe doydu. Tam kadro ile katılımcıların karşısına çıkan ekipte organizatör Yunus Kısa, kemençede Mehmet Yavuz ve Bedirhan Yeşiltaş, bateride Doğan Arslan, gitarda Cem Karagülle, Berkay Uzunhelvacı ve Yasin Demir, piyanoda Samet Yıldırım, solistlikte İbrahim Yümnü, Kutay Mercan, Salih S. Oğlu yer aldı. Konserde sahne alan Serenti Horon ekibi de izleyenlere müthiş bir horon gösterisi sundu.

 

Organizatör Yunus Kısa konser sonunda ‘Konserimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan ve bizlere destek olan Karasu Hamle Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Sarı’ya, Etiket JUNIOR’a, Mahmut Hanefi Erdoğdu’ya, Aşık Yemek sahibi Zafer Aşık’a, Gazi Metal çalışanlarından Yılmaz Fidan’a, Abdülkerim Çiçek’e, Karasu Sanayi Sitesi esnaflarına ve Karasu halkına sonsuz teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı. 

 

HABER: Ayşenur Elmacı

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: